Belgische cryptomiljonair doet Keniaanse vriendinnen enorme geldsommen “cadeau”, maar politie denkt er anders over

Voor de tweede keer op rij wordt de Vlaamse bitcoinmiljonair Marc De Mesel verdacht van witwasoperaties nadat hij opnieuw een grote som geld naar de bankrekening van een van zijn Keniaanse vriendinnen gestort heeft als ‘cadeau’.

lto
Bron: THE STAR, PULSELIVE

Begin september vond er een eerste politie-inval plaats bij De Mesel nadat hij 800.000 euro in verschillende schijven gestort had op de rekening van zijn 21-jarige vriendin Felesta Nyamathira Njoroge. Op Youtube deed De Mesel zijn verhaal. “Ik zat in mijn huis te chillen in mijn pyjama toen vier agenten mijn huis binnenkwamen en mijn vriendin en mij arresteerden. Ze beschuldigden ons van terroristische financiering en witwassen.” Toen kreeg hij ook het nieuws dat de rekening voor tien dagen geblokkeerd zou worden. “Maar het was een cadeau. We hebben kinderen samen, zij is zwanger. Dit was gewoon een geschenk”, vertelt hij in het acht minuten durende filmpje.

Opnieuw in het visier

Maar enkele maanden later komt De Mesel weer in het visier van de politie te staan. Deze keer omdat hij een grote som geld op de rekening van een andere vrouw gestort heeft. Met die vrouw, die Tebby Wambul Kago heet, kreeg De Mesel in juli 2020 ook een kind. Daarnaast zou hij ook opnieuw een grote storting gedaan hebben op de rekening van Njoroge.

90 dagen

Intussen werden de rekeningen bevroren door de rechter omdat er redelijke gronden zouden zijn om te vermoeden dat het gaat om geld dat verkregen werd op illegale wijze. Nochtans ging Njoroge onlangs nog in beroep tegen het eerdere bevel om haar rekening te bevriezen. De rekeningen zullen al zeker 90 dagen lang geblokkeerd zijn. Eind januari komt de zaak voor de rechter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen