Beringen kon Koersel pas na rust uittellen ©  Dick Demey

Plus ArtikelVOETBAL Weerstand Koersel 0 – KVK Beringen 3

Mario Pruna beslist derby tussen Koersel en Beringen met hattrick na rust

Net als vorige week tegen Turnhout slikte Koersel na een prima eerste helft drie doelpunten na rust. Het was Mario Pruna die de stadsgenoot uittelde met een zuivere hattrick. “Het werd tijd dat ik nog eens scoorde”, zei hij.

Johan Mulders

In de eerste helft had Beringen zijn handen vol met de rode lantaarn. De bezoekers begonnen wel goed aan de partij met een eerste poging van Mbenza, die net naast ging. Een vrijschop van Grepi belandde door een bos van benen op de paal. Een erg jong maar strijdvaardig Koersel kon nadien het evenwicht herstellen en een eerste keer dreigen met een kopbal van Claes en een vrijschop van Putzeys. De beste kans was voor Koersel maar Del Freo, alleen voor doelman Kaya, besloot onbegrijpelijk naast. Aan de overkant scheerde een schot van Grepi de bovenkant van de lat.

 ©  Dick Demey

Onervaren ploeg

“Die bal moest altijd binnen, maar ik ben dan ook geen spits”, reageerde Del Freo. “Normaal speel ik achteraan, maar door het wegvallen van een aantal spelers schoof ik door naar het middenveld. Voor rust verliep het prima en speelde we goed mee. In de tweede helft verliezen we drie keer een duel op het middenveld en drie keer was het prijs. Dat mag niet gebeuren. Op die manier gaan we nooit een match winnen. We spelen natuurlijk met een onervaren jonge ploeg.”

De eerste kans na rust was nog voor Claes, maar even later werd Pruna mooi diep gestuurd en hij verschalkte doelman Reckers. Identieke situatie halfweg de tweede helft. Balverlies op het middenveld en Pruna kon de voorsprong verdubbelen. Vijf minuten later ging Koersel onder druk van Beringen opnieuw in de fout en Pruna maakte zijn hattrick compleet. In de slotfase had doelman Reckers nog een schitterende redding in huis op schoten van Pruna en Mcmillen.

 ©  Dick Demey

“Het doet heel veel deugd om op deze manier de stadsderby te winnen. Ik had dit seizoen bovendien nog maar één keer gescoord”, glunderde Mario Pruna achteraf. “We begonnen goed aan de partij. Nadien vonden wij moeilijk een opening en hanteerde we te vaak de lange bal. Zij kregen zelfs nog de beste kans. Wij hebben geen targetspits die de bal kan bijhouden. Na de pauze zijn we rustig blijven combineren, druk zetten en de bal veroveren. Nu kregen we wel de ruimte om te scoren. Er zat zeker wat druk op deze prestigewedstrijd, want geen van beide partijen wilde deze derby verliezen.”

Nieuwe trainer Koersel

Na afloop maakte Koersel bekend dat Wim Raymaekers de ploeg overneemt na de winterstop. Hij was de voorbije maanden T2 bij reeksgenoot KVK Wellen maar hij had de ambitie om T1 te worden en die kans krijgt hij nu bij Koersel. Na Bert Ghys, Luc Reymers en Gery Geybels is hij al de vierde trainer dit seizoen bij Koersel.

 ©  Dick Demey

KOERSEL: Reckers, Pieter-Jan Maes (22’ Croonenborghs), Del Freo (85’ Mini), Vandezande, Ulburghs (72’ Ceunen), Claes, Renders, Putzeys, Geys, Maes, Coenen.

BERINGEN: Kaya, Bilgin, Creemers, Vermeiren (82’ Mcmillen), Weeghmans, Teker, Er, Pruna, Vangeel, Mbenza (76’ Yazgan), Grepi (43’ Kislali).

DOELPUNTEN: 52’ Pruna 0-1, 72’ Pruna 0-2, 77’ Pruna 0-3.

GELE KAARTEN: Claes, Renders, Pruna.

SCHEIDSRECHTER: Berckvens.

TOESCHOUWERS: 375.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer