Het gezin Borie nodigt vijf eenzame mensen uit met kerst
Volledig scherm
PREMIUM
Het gezin Borie nodigt vijf eenzame mensen uit met kerst © Photo News

Deze gezinnen nodigen een eenzame uit met kerst: “We voeden onze dochter gastvrij op, dit hoort daarbij”

Uit een bevraging die onze krant deed, bleek dat Vlamingen kerst en Nieuwjaar thuis en in beperkter gezelschap zullen vieren. Maar niet iedereen kan altijd ergens terecht. Drie gezinnen vertellen waarom ze straks tijdens het kerstfeest met plezier een bordje bijschuiven voor een eenzame. “Als kind, als tiener en ook als volwassene beleefde ik heel wat eenzame kerstavonden waardoor ik me had voorgenomen om later mijn geluk te delen en alleenstaande mensen uit te nodigen met kerst.”

  1. Bijkomend onderzoek naar dood van baby Omélie (8 maanden): zelfs ouders weten niet wat er precies onderzocht zal worden
    PREMIUM

    Bijkomend onderzoek naar dood van baby Omélie (8 maanden): zelfs ouders weten niet wat er precies onderzocht zal worden

    Het onderzoek naar de dood van baby Omélie uit het West-Vlaamse Eernegem wordt opnieuw geopend. Het jongetje stierf in 2022 bij zijn onthaalmoeder nadat de bodem van zijn bedje het begaf. Opvallend: het onderzoek werd maanden geleden al afgerond. Maar het parket wil toch nog bijkomend onderzoek, na één jaar en acht maanden. “Wat kunnen ze na al die tijd nog bekijken?”, vragen de ouders van Omélie zich af.
    Eernegem
  2. Heeft felbesproken Rwandawet impact op transmigranten aan onze kust? "Vluchtelingen hebben van niets schrik”
    PREMIUM

    Heeft felbespro­ken Rwandawet impact op transmi­gran­ten aan onze kust? "Vluchte­lin­gen hebben van niets schrik”

    “Het is dweilen met de kraan open. We zullen net versterking nodig hebben de komende maanden.” In West-Vlaanderen wordt er bijzonder lauw gereageerd op de in het Verenigd Koninkrijk goedgekeurde Rwandawet. Transmigranten zonder verblijfsrecht zullen er overgevlogen worden naar Rwanda en zo hoopt de Britse premier Sunak mensensmokkel een halt toe te roepen. Mensenrechtenorganisaties staan op hun achterste poten, maar zullen er straks ook minder transmigranten door West-Vlaanderen trekken? Wij belden rond.
    Blankenberge, Middelkerke, Nieuwpoort, De Panne, Koksijde, Bredene, Oostende, Knokke-Heist, Brugge, De Haan