Adam Yates, Wout van Aert en Tom Dumoulin.
Volledig scherm
PREMIUM
Adam Yates, Wout van Aert en Tom Dumoulin. © Instagram/Johannes Timmermans

Waarom ook Wout van Aert graag de loopschoenen aantrekt: “Het is vooral een goeie wintertraining, in het seizoen raad ik het niet aan”

WielrennenWat deed u gisterochtend om kwart voor acht? Wout van Aert (27) was dan al bezig met zijn ochtendloop: 10,66 kilometer op de nuchtere maag. Hij is één van de vele renners die van lopen een essentieel onderdeel van zijn trainingen heeft gemaakt. Niet zo maar een rage.

9 reacties

  • roger goddeeris

    2 jaar geleden
    Lopen is altijd goed voor wat conditie betreft maar daarom zijt ge nog geen superman.
  • Mieke Ponet

    2 jaar geleden
    Lopen heeft en bedoeling bij renners tijdens deze periode en moet gezien worden als een onderdeel op de voorbereiding voor het volgend seizoen, bij Wout is dat al jaren zo en men ziet het ook meer en meer. Terwijl vroeger de renner nooit een loop oefening deden en nu wel is te danken aan de wetenschap.
  • Linda D'Haese

    2 jaar geleden
    Nu velen zien wat Wout en Mathieu bereikt hebben met in de winter al jaren loop trainingen te doen zijn er veel anderen die dit ook beginnen doen noch thans Roger De V deed dit jaren geleden al met prachtige resultaten
  • Marcus Camps

    2 jaar geleden
    Die looptijden van Wout zijn echt maar amateurtijden. Totaal niet te vergelijken met wat Pidcock of Dumoulin presteren bij het lopen. De tijden van Wout liep ik op conditie als niet echte loper ook nog na mijn vijvenvijftigste ... Bij die van Pidcock of Dumoulin ben ik in mijn beste jaren zelfs niet in de buurt geweest, op geen minuten na. Ook Tim Declercq, Naesen, en Evenepoel zijn veel betere lopers dan Wout.
  • Rudi Pieters

    2 jaar geleden
    Juist jonah maar is ook de bedoeling niet om abdi het vuur aan de schenen te leggen altijd goed voor de uithouding