Foto Peter Malaise

Is Ronse nieuwe toeristische trekpleister? In juli trok een recordaantal toeristen naar de stad

Steeds meer toeristen vinden de weg naar Ronse. In juli heeft een recordaantal toeristen de stad bezocht. Ongeveer 1.100 mensen kwamen aankloppen bij de dienst Toerisme van Ronse. En dat waren er nog nooit zo veel. "Veel toeristen komen uit eigen streek", zegt Annelies Lenoir van de toeristische dienst.

"Sinds maart zien we een sterke stijging op onze website. Er klikken tot 91 procent meer mensen op onze site in vergelijking met eerdere jaren", klinkt het bij Annelies Lenoir van de toeristische dienst van Ronse. De stad ontving in juli 1.100 toeristen, een record. "De logies hebben ook een goed jaar gehad. Enkel de grote vakantiehuizen hadden minder bezoekers, maar dat had enkel te maken met de coronamaatregelen."

We proberen mensen aan te trekken met onze Instagrampagina

Annelies Lenoir van de toeristische dienst van Ronse

Dat mensen sneller de weg vinden naar Ronse is geen verrassing, zegt Lenoir. "We hebben in januari een Instagrampagina geopend. Maar ook nieuwe media, mond-aan-mondreclame, promoties en nog een paar andere zaken zorgen er voor dat men Ronse meer ontdekt."

Toeristen uit eigen streek

Volgens Lenoir zit de coronacrisis er zeker voor iets tussen, omdat daardoor veel mensen vakantie in eigen land doorbrachten. "We stellen vast dat veel mensen vanuit onze regio komen. Er kwamen bijvoorbeeld mensen uit Geraardsbergen die nog nooit in Ronse geweest waren. Toch ligt die stad niet ver van Ronse."

Het publiek dat naar Ronse komt is zeer divers, zegt Lenoir. "Wandelen is nog steeds de topactiviteit. We hebben dan ook veel wandelroutes in de regio. De nieuwe Mountainbikeroute trekt ook een publiek, maar veel mensen komen voor de architectuur."

Meest gelezen