Direct naar artikelinhoud
UpdateAustralië

Jongen van 11 is zesde dodelijke slachtoffer na ongeluk met springkasteel in Australië

Hulpverleners verzamelen zich bij de basisschool in Devonport waar het ongeluk zich voordeed. (16/12/2021)Beeld EPA

Na het ongeluk met een springkasteel in Tasmanië, een eiland ten zuiden van het Australische vasteland, is een zesde kind om het leven gekomen. Dat heeft de politie gemeld. Het gaat om een 11-jarige jongen.

en

Het incident gebeurde donderdagochtend (lokale tijd) op een basisschool in Devonport, waar het einde van het Australische schooljaar gevierd werd. Het springkasteel werd door een felle windstoot in de lucht geblazen.

“Meerdere kinderen zijn van een hoogte van tien meter naar beneden gevallen”, aldus de politie. Zes kinderen kwamen daarbij om het leven, twee anderen liggen nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Hartverscheurend

De Australische premier Scott Morrison spreekt in een reactie van een “ondenkbaar hartverscheurend” incident. “Jonge kinderen op een leuke uitstap... En het wordt zo’n vreselijke tragedie. In deze tijd van het jaar breekt het gewoon je hart”, aldus premier Morrison.

“Op de dag waarop deze kinderen hun laatste dag in de lagere school zouden vieren, moeten we nu rouwen om hun verlies”, zei politiecommissaris Darren Hine. “Ons hart breekt voor de families en geliefden, de klasgenoten en de leerkrachten van deze jonge mensen, die veel te vroeg van ons afgenomen worden. Onze gedachten gaan ook naar de hulpverleners die hun leven probeerden te redden.”