©  vrt

Advocaat van vrouw die aangifte deed tegen Borsato: “Niet uit op schadevergoeding”

De 22-jarige jonge vrouw die maandag aangifte deed van aanranding door Marco Borsato is absoluut niet uit op een schadevergoeding van de zanger. Dat zegt advocaat Peter Plasman, die het vermeende slachtoffer sinds woensdag bijstaat aan De Telegraaf.

wvb

LEES OOK. Waar is Marco Borsato? Zanger is al dagen niet gezien sinds eerste melding van grensoverschrijdend gedrag

De jongedame, die beweert dat Borsato haar vanaf haar vijftiende regelmatig aan haar vergreep, wil volgens haar advocaat vooral genoegdoening en erkenning van het misbruik. “Zij voelt zich beschadigd”, zegt Plasman.

De advocaat wijst erop dat aangifte doen van zedenfeiten een grote stap is. “Zeker wanneer zoals nu de aangifte zich richt tegen een BN’er heeft dat voor alle betrokkenen ernstige consequenties”, klinkt het. “Mijn cliënte wordt partij in een strafrechtelijke procedure waarin mogelijk alles wordt opgerakeld, uiteraard afhankelijk van de proceshouding van de heer Borsato”.

Volgens Plasman worstelt de vrouw al een hele tijd met wat er gebeurd is, maar is zij nu sterk genoeg om de mogelijke gevolgen van haar beslissing te dragen. “Zij voelt zich beschadigd en zij heeft de vurige hoop dat erkend zal worden dat er dingen gebeurd zijn die niet hadden moeten gebeuren”, vertelt haar advocaat.

Verder laat Plasman weten dat zijn cliënte gemakkelijk een financiële claim kan indienen. “Het gaat haar echter niet om geld en zij zal dan ook geen schadevergoeding vorderen voor wat er gebeurd is”, verduidelijkt Plasman.

“Mijn cliënte wil haar schade op een andere manier beperken. Na erkenning hoopt zij dit nare hoofdstuk te kunnen afsluiten en op een goede manier door te kunnen gaan met haar leven. Om die reden ligt er nu een serieuze maar ook genuanceerde aangifte, waarbij ook ondersteunend materiaal is overhandigd aan de zedenpolitie”, aldus Plasman.

Borsato ontkent volgens zijn advocaat alle aantijgingen.

LEES OOK. Leontine en kinderen “erg aangeslagen en ontdaan” door aangifte tegen Marco Borsato

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER