Jos Van Hout (links) ©  BELGA

Eremateriaalman van Beerschot Jos ‘Joske’ Van Hout (89) sukkelt met de gezondheid

Het gaat al een tijdje niet te best met Jos “Joske” Van Hout. De 89-jarige eremateriaalman van Beerschot heeft bijna twee weken in het ziekenhuis gelegen en krijgt nu thuisverpleging in zijn woning in Brasschaat. Hij is er het hart van in dat hij niet langer naar het stadion kan komen, maar wil via deze weg toch de supporters van de club een hart onder de riem steken. “Ik denk aan jullie en hoop samen met jullie op een goede afloop van dit seizoen. Maar mag ik jullie vragen om mij niet te komen bezoeken? Ik heb nu vooral rust nodig.”

Koen Frans

Drie jaar geleden kroop Van Hout al eens door het oog van de naald, zijn afscheid leek toen nabij. “Ik heb de voorbije maanden afgezien, jongen”, zei hij in 2018 in Gazet van Antwerpen. “Mijne kameraad Rik Coppens riep al van hierboven: ‘Zeg Jos, wanneer komt ge? We hebben hier ne materiaalman nodig!’”

Maar Jos herstelde wonderwel en maakte in 2020 de kampioensviering in 1B nog mee. “Familie is het allerbelangrijkste in het leven, maar ook den Beerschot en zijn supporters hebben me in moeilijke tijden rechtgehouden”, aldus Van Hout. De zichtbaar geëmotioneerde eremateriaalman woonde dit seizoen slechts één wedstrijd bij in het Olympisch Stadion: de thuismatch tegen KV Mechelen. De voorbije weken volgde hij wel alle duels van Beerschot via televisie.

‘Joske’ bij de titel in 2017 ©  TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners