foto: stad Lommel

7,5 meter hoog en 50 meter lang: toegangspoort Bosland in Lommel krijgt indrukwekkend landschapswerk

In Lommel krijgt de toegangspoort naar Bosland een gigantisch landschapswerk. Het gaat om een beeld dat tot 7,5 meter hoog en 50 meter lang is en bestaat uit duizenden aan elkaar gelaste stalen plaatjes. 

Kunstenaar Will Beckers kreeg de opdracht om het landschapswerk te maken voor de Lommelse toegangspoort van Bosland. De installatie zal bestaan uit drie zones, met als eye catcher het House of Nature of het Huis van de Natuur.  

Organisch

House of Nature zal zich organisch verweven met de omringende natuur en wordt 7,5 meter hoog en meer dan 50 meter lang. Bezoekers kunnen in het kunstwerk stappen via een doorgang die de vorm heeft van een mens.

Kunstenaar Will Beckers: “House of Nature plaatst de mens centraal als individu en in relatie tot het grotere geheel. Als bezoeker voel je je klein door de grote afmetingen van het kunstwerk. Maar het werk is tegelijk heel toegankelijk en creëert een uniek venster op de nabijgelegen natuur.” Het  wordt volledig opgebouwd uit staal. De buitenzijde bestaat uit duizenden stalen plaatjes, die aan elkaar worden gelast. 

De kunstinstallatie omvat een picknicklocatie, een groene boskamer en tafels met gestileerde tekeningen van dieren die leven in Bosland. 

(lees verder onder de foto)

foto: stad Lommel

Uitvalsbasis

Vanuit het House of Nature kan je wandelen naar de Lommelse Sahara, de uitkijktoren, het speelbos, de voetgangersbrug en de Blekerheide. Het kunstwerk ligt vlak aan knooppunt 224 van het fietsroutenetwerk en aan verschillende mountainbike- en ruiterroutes. Ook de speeltuin, het zwembad, de atletiekpiste, de sporthal en de arena van De Soeverein liggen er vlakbij.

De bouw van het kunstwerk start in de zomer en zal ongeveer een jaar duren. De kostprijs is bijna 600.000 euro. 

foto: stad Lommel

Meest gelezen