Aantal coronapatiënten op intensieve zorg zakt weer onder 800

 ©  Eric de Mildt

Het aantal patiënten dat met covid-19 op de afdelingen intensieve zorg van de Belgische ziekenhuizen ligt, is weer onder de 800 gezakt. Dat blijkt vrijdagochtend uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.

cevt
Bron: Belga, Sciensano

De nieuwe ziekenhuisopnames zakten in de week vanaf 10 tot en met 16 december met 17 procent tot dagelijks ruim 235.

Momenteel liggen 2.971 coronapatiënten in de ziekenhuizen, terwijl Sciensano er donderdagochtend nog 3.120 meldde. Op de afdelingen intensieve zorg liggen 789 patiënten.

In de week vanaf 7 tot en met 13 december namen de besmettingen af tot gemiddeld 11.695 per dag, een daling met 27 procent in vergelijking met de voorgaande zeven dagen.

Er werd bijna een vijfde minder tests uitgevoerd en de positiviteitsratio daalde licht tot 15,4 procent. De epidemie zwakt verder af, zo wijst ook het reproductiegetal van 0,86 uit.

Hoewel de omikronvariant oprukt, blijft de deltavariant op dit moment de dominante virusvariant in ons land.

Ook in de overlijdens door covid-19 toont de positieve trend zich. In dezelfde zeven dagen ging het om gemiddeld minder dan 46 per dag, een vermindering van 8 procent.

76 procent van de Belgische bevolking is dubbel gevaccineerd of kreeg een prik van het Janssens-vaccin. Al zeker een kwart van de Belgische bevolking kreeg een boosterprik, dat komt overeen met 3.019.303 mensen.

Voor meer cijfers kunt u terecht op het dashboard van Sciensano.