Hard tegen hard na stakingsaanzegging bij Brussels Airlines

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft donderdag een ingebrekestelling van 2,5 miljoen euro ingediend bij de vakbonden als de aangekondigde staking van komende maandag doorgaat.

Dat meldde Het Laatste Nieuws en werd bevestigd door Brussels Airlines en de vakbonden. Die laatste spreken van een oorlogsverklaring en het breken van het stakingsrecht.

“We hebben een ingebrekestelling gestuurd naar de vakbonden met de vraag om tegen vrijdag 11.00 uur de stakingsoproep te annuleren”, zegt woordvoerster van Brussels Airlines Kim Daenen aan persagentschap Belga.

Ze zegt dat Brussels Airlines heel verbaasd is door de stakingsactie, omdat er een pv van verzoening is van twee weken geleden, waarna de sociale vrede normaal gezien gegarandeerd is. “De regels zijn duidelijk niet gevolgd. Daarom verhalen wij de mogelijke schade op de vakbonden.”

Werkdruk

Het vliegend personeel van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines wil komende maandag het werk neerleggen voor een 24 uursstaking, zo werd eerder deze week aangekondigd door de vakbonden.

Aanleiding voor de actie is het uitblijven van structurele oplossingen om de hoge werkdruk aan te pakken, waar eerder al actie voor gevoerd werd. Het ging toen om kleinere, vooral symbolische acties, om reizigers te ontzien.

Meer