©  rr

Hof van beroep stuurt bende rond ‘Johnny Cash’ naar de gevangenis

ANTWERPEN -

Het hof van beroep in Antwerpen heeft de flamboyante ‘havenarbeider’ Nawil ‘Johnny Cash’ T. veroordeeld tot 6 jaar celstraf voor zijn betrokkenheid bij de invoer van 1,3 ton cocaïne. Ook de medeverdachten Jamal T., Sadik K. en Michael M. werden opnieuw tot forse gevangenisstraffen veroordeeld.

De rechtbank van eerste aanleg veroordeelde Nawil T. eerder al tot 6 jaar gevangenisstraf. ‘Johnny Cash’, zoals T. zich op social media noemde, tekende echter beroep aan. T. meende dat het bewijs dat het openbaar ministerie tegen hem had ingebracht, erg wankel was. Het hof veegt de bezwaren van de verdediging echter van tafel.

T. was werkzaam als chauffeur van een straddler carrier. In december 2018, januari 2019 en op maart 2019 zou hij een aantal containers verplaatst hebben, met het oog op een switch-operatie. Het hof meent dat zijn betrokkenheid is aangetoond, op basis van de camerabeelden in het dossier.

T. ontkende en baseerde zich op het rittenblad dat terminaluitbater MPET aan het gerecht had overgemaakt. Uit het rittenblad zou blijken dat T. de switch niet gedaan kon hebben. Het hof meent dat het rittenblad gemanipuleerd kon worden, en beschouwt de camerabeelden als overtuigend bewijs.

Medebeklaagde Jamal T. werd veroordeeld tot vijf jaar cel. Michael M., die ook al wordt gezocht wegens zijn betrokkenheid in andere havendossiers, en Sadik K. werden veroordeeld tot 7 jaar celstraf. Het hof beval de onmiddellijke aanhouding van de beklaagden.

 (vdaa)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Antwerpen