Stad Antwerpen roept op: "Kom niet zonder afspraak naar vaccinatiecentrum"

Vanmorgen stonden er een aantal mensen zonder afspraak aan het vaccinatiecentrum Antwerp Expo. "Dat is niet de bedoeling. Sommige mensen zijn verward door de berichtgeving over de versnelde boostercampagne", zegt Michaël Lescroart van het kabinet van Els van Doesburg (N-VA) aan Radio 2 Antwerpen.

De Stad Antwerpen roept mensen op om niet op eigen initiatief naar het vaccinatiecentrum Antwerp Expo te gaan. "Vanmorgen stonden er een aantal mensen zonder afspraak aan de deuren te wachten. Dat is niet de bedoeling", zegt Michael Lescroart van het kabinet van schepen Els van Doesburg. 

"We vermoeden dat sommige mensen in de war zijn door de berichten over de versnelde boostercampagne. Maar de boodschap is duidelijk: iedereen krijgt een uitnodiging voor die extra coronaprik. Pas dan kan je een tijdsslot boeken. Controleer ook regelmatig de website. Er worden constant nieuwe tijdsblokken opengesteld. Je kan je ook registreren via de Qvax-lijst in de hoop sneller aan bod te komen", aldus Lescroart.

We zijn nog steeds op zoek naar vrijwilligers die vaccins kunnen geven

Vaccinerend personeel gezocht

 Vandaag vertrekken in Antwerpen de eerste duizenden uitnodigingen voor de versnelde boosterprik.  Per dag kunnen 20.000 mensen in Antwerp Expo een vaccin krijgen, in een optimaal scenario kan dat mogelijk stijgen naar 30.000. "We zijn nog steeds op zoek naar extra vaccinatoren om alles rond te krijgen. Mensen met een medisch of verplegend profiel mogen zich altijd melden. Gewone vrijwilligers zijn er genoeg", aldus Lescroart. Antwerpen maakt zich sterk iedereen die dat wil voor het einde van de kerstvakantie een booster te geven.

Meest gelezen