©  BELGA

Dermagne roept directie en vakbonden Brussels Airlines op om dialoog snel te hervatten

Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne roept vrijdag de vakbonden en directie bij Brussels Airlines op om de dialoog te hervatten, nu de vakbonden voor maandag een 24 urenstaking hebben aangekondigd.

Bron: BELGA

“Ik betreur deze nieuwe escalatie van het sociaal conflict bij Brussels Airlines”, aldus Dermagne aan Belga. “Ik roep de directie en de vakbonden op om de gesprekken snel weer op te starten. Ik vraag hen om op een zo sereen mogelijke manier samen te werken. De dialoog moet constructief zijn om tot duurzame oplossingen te komen.”

Het cabinepersoneel van Brussels Airlines legt maandag vanaf 5 uur het werk neer. De luchtvaartmaatschappij reageerde donderdag met een ingebrekestelling aan het adres van de vakbonden, met de vraag om tegen vandaag/vrijdag 11 uur de stakingsoproep te annuleren. BA beschuldigt de vakbonden ervan de regels rond het sociaal overleg niet te respecteren en wil dan ook de mogelijke schade - volgens Brussels Airlines gaat het om 2,5 miljoen euro - op de vakbonden verhalen. De vakbonden noemde die stap donderdag een oorlogsverklaring en een verbreking van het stakingsrecht.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront laakt de “onhoudbare” arbeidsomstandigheden bij de luchtvaartmaatschappij en vragen dat de cao’s die begin 2021 werden ondertekend, gerespecteerd worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer