Archiefbeeld: gezondheidswerkers verzorgen een coronapatiënt op de intensivecareafdeling van het Pasteur ziekenhuis in Nice.
Volledig scherm
Archiefbeeld: gezondheidswerkers verzorgen een coronapatiënt op de intensivecareafdeling van het Pasteur ziekenhuis in Nice. © REUTERS

30 procent van Covid-patiënten op intensive care heeft valse coronapas in Zuid-Franse steden Nice en Antibes

Er zijn momenteel naar schatting 110.000 valse coronapassen in omloop onder de 5 miljoen ongevaccineerden in Frankrijk. Een indrukwekkend cijfer dat op sommige plaatsen aanzienlijke proporties aanneemt. Zo heeft in het Universitair Ziekenhuis van Nice en in het ziekenhuis van Antibes 30 procent van de Covid-patiënten die vandaag op de intensive care liggen, valse coronapassen gebruikt. Dat meldt ‘BFM-TV’.

8 reacties

  • Olivier Paquay

    2 jaar geleden
    Dat komt ervan als ge mensen uitsluit, dan zoeken die een andere oplossing voor het onrecht.
  • Ria Van Gugte

    2 jaar geleden
    Het is niet goed te praten dat coronapassen vervalst worden maar het was enigszins te verwachten. Het is en blijft bedrog. Maar langs de andere zijde zeggen dat vaccinatie niet verplicht is, is evengoed bedrog. Schaf het discriminatie-paspoort af. Het CST heeft geen nut buiten het aantonen dat je volledig gevaccineerd bent (na tig prikken) of genezen bent. Dan is het ook niet meer "nodig" om aan vervalsing te doen.
  • Hans Bolsens

    2 jaar geleden
    Hard om het te zeggen, maar al die valsspelers achteraan in de rij en de volle hospitaalkost + boete voor bedrog laten betalen. Wat een egoïsme en arrogantie hebben die zeg. Feestjes weer belangrijker zeker en dan maar rondbesmetten.
  • eric reynebeau

    2 jaar geleden
    Opname in ziekenhuis weigeren van zulke bedriegers. En daarvoor moet men de zorg van andere mensen uitstellen. Wraakroepend.
  • Rik Cappelle

    2 jaar geleden
    Alle ziekenhuis en medische kosten verhalen op die pipo's en een monsterboete er nog aan toevoegen ook.