Mechelen steekt Sint-Romboutstoren virtueel in brand voor De Warmste Week: "Deze week symbolisch de warmste stad"

Morgen om 8 uur gaat De Warmste Week officieel van start, maar in gaststad Mechelen is De Warmste Week nu al een beetje begonnen. De Sint-Romboutstoren, het symbool van de stad, staat vanaf nu virtueel in brand, met een grootse 3D-projectie. Op die manier wil Mechelen aandacht vragen voor de 200 projecten van De Warmste Week en het centrale thema "Kunnen zijn wie je bent", om komende week een golf van solidariteit op gang te brengen.

Om 17 uur hebben burgemeester Alexander Vandermissen en Kristof Calvo, voorzitter van "Mechelen feest", de Sint-Romboutstoren symbolisch in brand gestoken. Ze deden dat in aanwezigheid van Gloria Monserez, Kawtar Ehlalouch en Stéphan Tanganagba, VRT-ambassadeurs van De Warmste Week.

Tot en met 23 december zal elke dag om 17 uur iemand anders de grote projectie op de Sint-Romboutstoren komen aansteken, om op die symbolische manier van Mechelen de warmste stad te maken tijdens De Warmste Week. De virtuele vlam is trouwens ontworpen door een Mechelaar: Aitor Biedma van Visual Solutions.

Bekijk hier hoe de toren symbolisch in brand gestoken werd:

Videospeler inladen...

“Met het in brand zetten van de toren tonen we dat we écht de warmste stad zijn. Kunnen zijn wie je bent en samenleven in diversiteit in de breedst mogelijke betekenis is al vele jaren een rode draad doorheen het hele beleid van de stad,” aldus Mechels burgemeester Alexander Vandersmissen. “Sinds jaar en dag staat Mechelen hiervoor bekend en dankzij De Warmste Week kunnen we meer dan ooit ook andere steden en gemeenten inspireren.”

"Door corona kunnen we niet helemaal uit de bol gaan, maar het belangrijkste van De Warmste Week blijft wel overeind: de warmte, de solidariteit en het zorgen voor elkaar. Vanuit Mechelen willen we heel Vlaanderen warm maken voor de boodschap "Kunnen zijn wie je bent", iets waar onze stad echt voor staat”, legt Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest uit. “We roepen iedereen op om in actie te komen voor de 200 projecten van De Warmste Week. Scan de Vlam, steun de goede doelen en samen laten we de vlam op de toren branden”.

Gloria Monserez, Kawtar Ehlalouch en Stéphan Tanganagba leggen uit wat we van De Warmste Week mogen verwachten.

Videospeler inladen...

Zo beleefden Gloria Monserez, Kawtar Ehlalouch en Stéphan Tanganagba de alvast heel warme avond in Mechelen

Videospeler inladen...

Meest gelezen