Geluidshinder Brussels Airport: zes of zeven werkgroepen buigen zich komende weken over verschillende voorstellen

© BELGA

Zes of zeven werkgroepen buigen zich de komende drie weken over de verschillende voorstellen van Vlaanderen en Brussel om het dossier van de geluidshinder rond de luchthaven van Zaventem op te lossen. Dat verklaarde federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) na afloop van de vergadering van de werkgroep van het Overlegcomité, die zowat een uur en drie kwartier duurde.

De werkgroepen moeten de verschillende technische problemen objectiveren, aldus de minister, die stelde dat de vergadering sereen en constructief is verlopen. Ook Vlaams minister-president Bourgeois benadrukte de wil om tot een oplossing te komen.

De werkgroepen zullen maandag, woensdag en vrijdag bijeen komen. Ze zullen diverse onderwerpen belichten, zoals de NOTAM (de instructies die de piloten krijgen), de statistieken over overtredingen van de geluidsnormen, het uitstel van het opstijgen, de Kanaalroute, ... De Brusselse regering zal zelf nog enkele punten toevoegen, verklaarde minister-president Rudi Vervoort. Geert Bourgeois wees erop dat er nog een groot verschil in visie is tussen de verschillende regeringen. Hij vindt het belangrijk dat alles op tafel komt en besproken kan worden.

Na die drie weken is het dan aan de verschillende regeringen om tot een akkoord te komen. Het besef is groot dat de periode van 60 dagen, die gekocht is met het tweede Vlaamse belangenconflict en de bevriezing van de inning van de boetes door de Brusselse regering, erg kort is om tot een oplossing te komen. Maar voor minister Bellot moet gestreefd worden naar een aantal oplossingen op korte en middellange termijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen