Marco Borsato doet aangifte wegens smaad en laster tegen vrouw die hem beschuldigt van seksueel misbruik

Marco Borsato (54) heeft aangifte gedaan wegens smaad en laster tegen de 22-jarige vrouw die hem van seksueel misbruik beticht. Zijn advocaat Geert-Jan Knoops maakte het nieuws bekend via een persbericht. Daarnaast is er ook aangifte gedaan wegens uitlokking tot en medeplichtigheid aan voorgaande feiten jegens de moeder van het vermeende slachtoffer.

Wouter van Biezen

“Vanaf het moment dat op 9 december 2021 een verzoek is gedaan aan het Openbaar Ministerie tot het instellen van een oriënterend onderzoek naar de bronnen van de onterechte insinuaties richting de heer Marco Borsato, is hij met zijn advocaten bezig geweest deze uitvoerige aangifte op te stellen en te voorzien van een aantal aanvullende bewijsstukken”, schrijft Knoops in het persbericht.

“Tot voor gisteren zijn aanvullende bewijsstukken verstrekt aan de advocaten van de heer Marco Borsato”, gaat de raadsman verder. “Het is om deze reden dat de aangifte niet eerder is gedaan dan op 16 december 2021, teneinde te waarborgen dat de aangifte voldoende juridisch en feitelijk onderbouwd is met deze aanvullende bewijsstukken”, klinkt het.

De jongedame beweert dat Borsato haar vanaf haar vijftiende regelmatig seksueel misbruikte. Borsato was goed bevriend met haar ouders, waardoor de zanger af en toe bij haar thuis langskwam.

Na het overlijden van de vader van het meisje, zou Borsato een soort vaderfiguur geweest zijn. Sindsdien vergreep hij, zo staat te lezen in de aangifte, zich geregeld aan haar wanneer hij alleen was met het meisje. Volgens haar duurde het misbruik van 2014 tot 2019.

LEES OOK. PORTRET. Faillissement sneed nieuw hoofdstuk aan voor Marco Borsato: ontrouw, scheiding, burn-out en seksueel wangedrag

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER