© Mieke Mertens

Mozaïek Plus zingt en danst voor gedichtendag

Sinds enkele jaren steekt Mozaïek Plus gedichtendag in een ander jasje dan het traditioneel voordragen van gedichten. Dit jaar was ging het om een project waarbij de schoolomgeving betrokken werd in het geheel.

Mieke Mertens

Op verschillende plaatsen in Maasmechelen in de buurt van de school, mochten de leerlingen de ramen van buurtbewoners gebruiken om een liedje of versje op te hangen. Daarbij werden nostalgische rijmpjes opgehaald die 30 tot 40 jaar geleden volop werden gezongen en gespeeld door leerlingen op de speelplaats. Denk bijvoorbeeld maar aan de rijmpjes en liedjes om in het springtouw te springen, aan 'Schipper mag ik overvaren' of ‘handje klap’ bij het lied 'Een aapje wou eens vrolijk zijn'.

Gedurende enkele weken bleef alles hangen zodat alle klassen de kans hadden om de taalles op deze manier in te vullen. Juffen en meesters haalden hun hart op met de herinneringen aan deze vrolijke wijsjes. Zo konden ze hun enthousiasme overbrengen op de leerlingen die vandaag op de schoolbanken zitten.Afgelopen week werden de laatste pasjes gezet en kan de school terugkijken op een geslaagd project om school en buurt met elkaar in contact te brengen. Wie weet blijft er wel iets van hangen en zien we straks of morgen onze oude rijmpjes en versjes weer verschijnen op de speelplaats.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer