©  BELGA

Erica Caluwaerts (Open Vld) tevreden met resultaat ledencongres: “Veel kwaliteit tussen de leden”

Antwerps Open Vld-fractieleidster Erica Caluwaerts is tevreden met het resultaat van het ledencongres. Zij zal in januari kunnen starten als schepen. “Het congres bewees dat er veel kwaliteit aanwezig is tussen de leden”, zegt Caluwaerts.

Sacha Van Wiele

“Hoewel we dit congres digitaal moesten organiseren, kon bijna iedereen die het wou het woord krijgen.”

Het was bij momenten emotioneel, zowel bij Caluwaerts als bij Willem-Frederik Schiltz. “Het was emotioneel omdat we natuurlijk niet graag een intern verdeelde partij zien. Ik ben blij dat nu iedereen zich neerlegt bij het resultaat en we als partij samen verder gaan.”

Caluwaerts blijft het ook een goed akkoord vonden dat ze afsloot met N-VA en Vooruit. “Het OCMW sluit beter aan bij het dna van de socialisten. Wij hebben nog bevoegdheden die nauw aansluiten bij ons dna. Beleidsmatig verliezen we niets met dit akkoord.”

Toch blijft de constructieve motie van wantrouwen door N-VA en Vooruit boven het hoofd van de liberalen hangen. “Politiek is een aparte stiel”, zegt Caluwaerts. “Met de steun van de leden staan we natuurlijk steviger. Er zullen binnen de coalitie nog veel discussies zijn, maar ik heb er vertrouwen in dat het goed komt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER