© Frank Joosten

© Frank Joosten

© Frank Joosten

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

PXL zamelt 1800 euro in voor Madagaskar

44 quizploegen namen deel aan de vierde PXL-Tech4Life-quiz, een jaarlijkse goededoelquiz van Hogeschool PXL. Op het eind van de avond werd een winst van 1800 euro geteld. Die gaat integraal naar het Madagascar Center for Capacity Development.

Frank Joosten

“Elk jaar steunen we een goed doel gelinkt aan een van de buitenlandse stages en bachelorproeven van onze studenten”, vertelt Marleen Schepers, departementshoofd PXL-Tech. “We hebben een bouwstudent die momenteel stage loopt in Madagaskar en daarom wilden we graag de recent gestarte bouwopleiding in die regio verder ondersteunen. We hebben er nauwe contacten via Architecten zonder Grenzen en Bouwunie-Limburg, dus het geld zal zeker goed besteed worden.”

De quizploegen kregen tijdens de pauze hoog bezoek uit Madagaskar. Ex-vicepremier en toekomstig presidentskandidaat Hajo Andrianainarivelo is momenteel in België en zakte samen met architect Eric Selis en Davy Maesen, directeur van Bouwunie-Limburg, af naar Diepenbeek om alle deelnemers in naam van zijn landgenoten te bedanken voor de financiële steun.

De quiz zelf werd gewonnen door quizteam Hyperthymesiacs, die zo hun titel verlengen. Achten hen eindigden Calabria en Limburgse Connectie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer