“Koffie, haasten, stressen en op de repeat-knop drukken, is dat echt wat je opnieuw wil?”: zo hou je vast aan je goede voornemens uit lockdowntijden
De pandemie heeft ons veel geleerd, gelooft psychologe Elke Geraerts. Onder het motto ‘never waste a good crisis’ maant ze in haar nieuwe boek ‘De mentale reset’ aan om het meeste uit dit uitzonderlijke post-pandemiemoment te halen. Als bedrijf, als werknemer, maar ook als individu. “Wacht niet op maatschappelijke veranderingen. Vraag je bewust af wat je van het leven wil en werk daarnaartoe.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Jobat
Wie krijgt vakantiegeld? Om welk bedrag gaat het? En wanneer wordt het uitbetaald?
-
Livios
In welke maanden leveren je zonnepanelen het meeste op en hoe komt dat?
Wil je weten hoeveel stroom je zonnepanelen jaarlijks, maandelijks of dagelijks opwekken? Bouwsite Livios legt uit hoe je dat makkelijk zelf berekent en welke factoren een invloed hebben op de opbrengst van je installatie. -
Belgische doorbraak in strijd tegen mucoviscidose: “Patiënten helpen die nu uit de boot vallen”
Belgische onderzoekers hebben mogelijk een nieuwe behandeling gevonden voor de ongeneeslijke ziekte mucoviscidose. Wetenschappers van de KU Leuven zijn erin geslaagd om zogenaamde ‘muco-mutaties’ te manipuleren. In het beste scenario zouden patiënten geen last meer hebben van taai slijm in de longen. “Maar niet iedereen komt voorlopig in aanmerking”, vertelt specialist Marianne Carlon. Zij legt uit hoe ver we echt verwijderd zijn van een genezing. -
-
Welke auto kopen in 2024? Wij bundelen de besprekingen van onze experten in de HLN Autowijzer
-
PREMIUM
Zeldzame spierkanker treft elk jaar 137 Belgen, maar KU Leuven werkt aan behandeling: “Binnen 2 jaar zijn patiënten anders terminaal”
Elk jaar krijgen 137 Belgen het keiharde verdict: ze hebben leiomyosarcoma, een zeldzame spierkanker waarvoor de behandelingen beperkt zijn. “De tumoren verspreiden zich snel over het lichaam. Een patiënt met uitzaaiingen sterft vaak binnen de twee jaar”, zegt doctorandus Wout De Wispelaere (KU Leuven). Samen met een team staat hij echter mee aan de wieg van mogelijk baanbrekend onderzoek naar de ziekte. -
Mijnenergie
Vaste energieprijzen stijgen opnieuw: 10% erbij op twee maanden tijd
Nadat vorige maand een einde kwam aan de maandenlange prijsdaling voor energie, veren de prijzen nu nog eens met enkele procenten op. Dat leert Mijnenergie.be uit de tarieven voor nieuwe vaste contracten of contractverlengingen die de energieleveranciers vandaag - aan het begin van de nieuwe maand - publiceren. -
Ten volle genieten van een lang weekend? Boek deze 5 luxueuze topadresjes in eigen land
-
Livios
Last van de tuinomheining van je buren? Dit zijn de regels omtrent vergunning, plaatsing en onderhoud
-
Zo voorkom je dat je tomatensaus te zuur of bitter smaakt: “Dit trucje zorgt voor het lekkerste resultaat”
Iedereen die zich al eens aan tomatensaus waagt, kent het probleem: vaak smaakt je saus te zuur en soms zelfs bitter. Nochtans is er een eenvoudige foodhack om dit te voorkomen. De Antwerps-Italiaanse chef Luna Trapani verklapt dit trucje én vertelt hoe echte Italianen tomatensaus maken. “Dit zorgt voor balans in je saus.” -
PREMIUM
“Ik heb zo weinig vrije tijd dat ik ’s avonds moet kiezen tussen sport en sociaal contact.” 3 werknemers getuigen over terug naar kantoor gaan, expert licht toe
Sinds kort kunnen werknemers opnieuw deels of voltijds naar kantoor komen. Het is momenteel de internationale week van het werkgeluk, en die kon niet beter vallen. Tijd om de balans op te maken: hoe ervaren we opnieuw fysiek naar de werkvloer gaan? Wij spraken iemand die het fantastisch vindt om zich terug naar het kantoor te begeven, iemand die er neutraal tegenover staat en iemand die er een hekel aan heeft. “Het is nu maanden geleden dat ik nog gekookt heb. Ik vind het verschrikkelijk.” Welzijnsexpert Ann De Bisschop licht de voordelen van hybride werken toe. -
Zo maak je je kip even lekker als bij de Chinees (en waarom dat écht de moeite is)