Meer dan 1.000 kansarmen kunnen gratis shoppen in Hasselt: "Tranen in de ogen van blijdschap"

De vzw HomeStars uit Kortessem organiseert dit weekend in Hasselt een pop-up winkel voor kansarme gezinnen, maar ook dak- en thuislozen. Ze kunnen daar coronaveilig shoppen en gratis tweedehandskleding, schoenen, speelgoed en handtassen uitkiezen. 

"De kansarmen en daklozen krijgen een uitnodiging om hier te komen shoppen", zegt vrijwiligster Gemma. "Al de kledij, schoenen en speelgoed werd door de burgers gedoneerd en het is magnifiek hoeveel er binnen gebracht is."

Een geschenk uit de hemel

Er waren ook tranen van geluk te zien: "Er was hier een man die zei dat hij zo dankbaar was. Hij woonde 3 jaar op straat met zijn vrouw, en gisteren tekende hij een contract voor een huis. En dat hij hier dan spullen kon komen halen, was voor hem een geschenk uit de hemel. Ja, daar doen we het voor hé", zegt Gemma. "Mijn weekend kan niet meer stuk!"

(Lees verder onder de foto)

Anne komt ook mee helpen, en dat doet ze niet zomaar: "Ik heb ook zwarte sneeuw gezien en als ik kan, wil ik mijn steentje bijdragen. Op deze manier kan ik toch iets doen voor mensen in armoede."

Corona

Corona heeft ook hier wel wat roet in het eten gegooid: "Vorig jaar is het niet kunnen doorgaan, maar omdat iedereen de maatregelen al wat gewoon is, zoals mondmaskers en afstand houden, hebben we dit jaar toch weer de toestemming gekregen van de stad. We hebben ook tijdsblokken, met 50 mensen per uur, dus dat komt hier wel goed."

Meest gelezen