Een scène uit 'Klopjacht'
Volledig scherm
PREMIUM
Een scène uit 'Klopjacht' © VIER

De realiteit is heel anders dan ‘Klopjacht’: “Met een afgekeurde diesel vat je geen criminelen”

Hebt u zich ook zitten vergapen aan die indrukwekkende videowall en alle hightech materiaal van de speurders uit ‘Klopjacht’? De realiteit oogt ietwat anders. Als de politie actie voert, is het hen niet alleen te doen om een beter loon, maar vooral om deftige werkingsmiddelen. Enkele leden van de federale gerechtelijke politie doen een boekje open over de toestand achter de schermen. “Vorig jaar hadden wij in de toiletten zelfs geen papier meer om onze handen af te vegen.”

30 reacties

  • Stefaan Baert

    2 jaar geleden
    Het is TV, vermaak, ontspanning,... alles behalve realiteit. In het echt is het, "laten lopen", anders kunnen we straks niet naar huis, als onze shift erop zit.
  • Rudi maerevoet

    2 jaar geleden
    Aan dit programma is niets maar dan ook niets spontaan laat staan geloofwaardig Vluchten voor de speurders met een camera in je zog. Ik herinner mij een toevallige scène dat een koppel zogezegd een lift krijgt van een dame die dan stopt bij een doe het zelfzaak
  • Lode vleminckx

    2 jaar geleden
    Een afgekeurde diesel mag ook bij de flikken niet rijden.
  • Ward Berden

    2 jaar geleden
    De hoogste belastingen ter wereld en de basis is niet eens geregeld. Het defensiebudget moet dringend verdubbeld, bij de politie moet er een kwart bij en bij justitie moet eerst de top ontslagen vooraleer er daar iets kan verbeteren. Onze vrijheid en veiligheid eerst, daarna zullen we kijken of er nog iets over is zodat we de belastingen kunnen laten dalen.
  • Bruno Delsalle

    2 jaar geleden
    Ik geloof niets van dat programma. De voortvluchtigen worden gevolgd door een cameraploeg. Nochtans, als zij op camera van de politie verschijnen is er nooit een camera in de buurt.