Boom valt op Brusselse ring: binnen- en buitenring vanochtend tijdlang versperd

© BELGA

In Hoeilaart is vanochtend op de Brusselse ring een boom op de weg gevallen. De binnenring en een deel van de buitenring waren een tijdlang versperd, maar beide zijn intussen weer vrijgegeven.

“De boom viel op de binnenring en een stuk van de buitenring”, laat Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum weten aan onze redactie. Het stuk op de binnenring was het eerst opgeruimd en ook de buitenring is intussen helemaal vrijgemaakt. Het verkeer werd daar tijdens de ruimingswerken omgeleid via een kleine parallelle weg.

Even na 11 uur was door het stormweer een boom op de rijweg terechtgekomen op de ring rond Brussel, tussen de Welriekende Dreef en het Leonardkruispunt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het KMI had eerder “code oranje” afgekondigd van 14 tot 23 uur voor de kust en de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Luik. In de rest van het land geldt “code geel”, of een niveau lager.

LEES OOK. Storm op zee en code oranje in grote delen van het land: Parken in Leuven en Brussel reeds gesloten door stormwinden

“Vanaf de middag wordt de wind krachtig tot lokaal zeer krachtig uit het westen tot het zuidwesten, later op de avond uit het westnoordwesten”, aldus het KMI. “Zulke wind en rukwinden hebben het effect dat het zeer moeilijk wordt om zich tegen de wind in op straat te bewegen, de bomen dan helemaal in beweging zijn, dat grote bomen kunnen omwaaien, takken kunnen afbreken en er grote schade kan aangebracht worden aan woningen.”

In Brussel heeft de Milieudienst beslist om parken en bossen te sluiten voor het publiek vanaf 7 uur. De dienst vraagt de burgers ook om uit de buurt van bomen te blijven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen