Voor de realisatie van het vernieuwde sportcentrum Balsakker in Lille met een gloednieuw zwembad ontvangt het gemeentebestuur bijna een miljoen euro aan subsidies. © RR

Vlaamse overheid pompt bijna een miljoen euro in nieuw zwembad en sportcentrum Balsakker

Lille -

Het kabinet van Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) kende subsidies toe voor twee nieuwe projecten van sportinfrastructuur in Lille. Er gaat bijna een miljoen euro naar de realisatie van het nieuwe zwembad en sportcentrum Balsakker in Lille. KVC Lille United ontvangt ruim 275.000 euro voor de bouw van het nieuwe stadion.

Er gaat vanuit het kabinet van minister Ben Weyts in totaal 5,5 miljoen euro naar acht bovenlokale projecten voor sportinfrastructuur in de provincie Antwerpen. Van dat budget kent de minister 985.625 euro toe voor de realisatie van een nieuw zwembad en buitensportcentrum aan Balsakker in Lille. Het bestuur van N-VA en Groen in Lille ging hiervoor in zee met de firma Sportoase. Die onderneming heeft intussen een vergunningsaanvraag ingediend voor het project met een multifunctioneel zwembad, een nieuwe atletiekpiste, BMX-parcours en skatepark. In de loop van 2024 zou het nieuwe sportcomplex klaar moeten zijn. De gemeente moet jaarlijks een beschikbaarheidsvergoeding van maximaal een miljoen euro betalen voor het zwembad.

Sportspurt

Daarmee samenhangend ontvangt voetbalclub KVC Lille United een subsidie van 275.537 euro voor de bouw van een nieuw stadion in de Heggelaan in Poederlee. Om het nieuwe sportcentrum te realiseren, moet de voetbalclub wijken uit Balsakker.  

“Met deze Sportspurt zetten we de inhaalbeweging verder door voor meer en betere sportinfrastructuur”, zegt Vlaams minister Ben Weyts. “We investeren fors om comfortabele sportinfrastructuur dicht bij huis te realiseren.” (bvdl)

  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER