Vorige maand was er nog een protestactie voor de loods waarin Brussels Airlines zijn nieuwe logo voorstelde.
Volledig scherm
Vorige maand was er nog een protestactie voor de loods waarin Brussels Airlines zijn nieuwe logo voorstelde. © BELGA

Personeel Brussels Airlines legt werk 24 uur neer

Om vijf uur vanochtend is een 24 urenstaking van start gegaan bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. Het vliegend personeel legt het werk neer uit onvrede over het uitblijven van oplossingen voor de hoge werkdruk, en omdat de directie een aantal ondertekende cao's niet zou respecteren.

  1. Luchtvaartsector wil opheffing van “onnodige en inefficiënte” reisbeperkingen

    Luchtvaart­sec­tor wil opheffing van “onnodige en inefficiën­te” reisbeper­kin­gen

    Luchthavens en luchtvaartmaatschappijen roepen Europese landen op om de reisbeperkingen op te heffen die werden ingevoerd wegens de opkomst van de omikronvariant. Landen moeten de richtlijnen van het Europese Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) volgen, dat woensdag stelde dat reisbeperkingen geen nut meer hebben in de verspreiding van de omikronvariant, aangezien die nu vooral verspreid wordt binnen de gemeenschappen.
  2. Een extra weekje kerstvakantie? Dan vertrekken deze gezinnen al op reis: “Telewerken met twee kleine kinderen in huis... nee, dat doen we niet meer”
    PREMIUM

    Een extra weekje kerstvakan­tie? Dan vertrekken deze gezinnen al op reis: “Telewerken met twee kleine kinderen in huis... nee, dat doen we niet meer”

    “Wij gaan dan drie weken naar Brazilië hé. Salut!” De extra week kerstvakantie voor de kleuters en lagere schoolkinderen is gisteren officieel ingezet. Dat wil zeggen dat vanaf maandag het ene gezin voor de zoveelste keer de uitdaging ‘telewerken met kids’ aangaat, terwijl andere gezinnen daar meteen de brui aangeven en met plezier vroeger op reis vertrekken naar de zon of hun favoriet skioord. Onze redactie ging de sfeer opsnuiven aan de vertrekhal in Brussels Airport. “We hebben dan maar last minute prijzen naar Spanje opgezocht... en die bleken eigenlijk best goedkoop.”