Groen-parlementslid Jeremie Vaneeckhout.
Volledig scherm
Groen-parlementslid Jeremie Vaneeckhout. © BELGA

Groen pleit voor psycholoog voor elke scholengemeenschap

Om de drempel naar hulpverlening te verlagen, stelt oppositiepartij Groen voor om per scholengemeenschap een psycholoog aan te stellen. “Met een vaste psycholoog kunnen we de schoolteams versterken en op laagdrempelige wijze snel professionele hulp bieden aan jongeren die zich niet goed in hun vel voelen”, zeggen Groen-parlementsleden Elisabeth Meuleman en Jeremie Vaneeckhout.

33 reacties

  • Peter Buyck

    2 jaar geleden
    En wat is het nut van de centra voor leerlingenbegeleiding?
  • Pierre Vaneylen

    2 jaar geleden
    Zou ik ook doen, nog minder lesuren , hotel op school, doe maar op, nog een adjunct directeur, een hulp-adjunct directeur bij bijhorende secretaresses. Kortom we gaan reuzescholen bouwen met 1 leslokaal en 15 lokalen voor de rest. of is het misschien niet gemakkelijker als de ouders ook eens iets deden ipv hun skivakanties te plannen?
  • Jacqueline Sels

    2 jaar geleden
    Inderdaad, Sharon. Heb net 8 uren klassenraden achter de rug (5 klassen). Er zijn heel wat problemen die noch de ouders, noch de school kunnen oplossen als een kind echt in de knoop zit. Leerkrachten doen hun best maar zijn geen psychologen of psychiaters. Voor een middenschool van 500 leerlingen is het geen luxe dat er sommige dagen een psycholoog aanwezig is.
  • Julien Cuypers

    2 jaar geleden
    Het enige wat Groen beoogd is de burgers opzadelen met torenhoge facturen.
  • Sharon Debeul

    2 jaar geleden
    Dit is een goede zaak en zou een stap in de goede richting zijn. Een kind met psychologische problemen moet zo goed mogelijk geholpen worden.