©  EPA-EFE

DISCUSSIE. Moet ons land ook in lockdown gaan? Dit zeggen onze lezers

Hoe zal onze eindejaarsperiode eruitzien? Het is een vraag die veel mensen bezighoudt. Afgelopen zaterdag ging Nederland plots in een harde lockdown, en komende woensdag is er een Overlegcomité bij ons. Bij de virologen en politici is er niemand die durft te zeggen dat we zeker níét dezelfde kant op gaan. Al is er ook niemand die nu al zegt van wel.

red

LEES OOK. Met Nederland in lockdown is het bang afwachten wat onze politici woensdag zullen beslissen: “We sluiten niks uit”

Het wordt dus nog enkele dagen nagelbijtend afwachten voor de uitbaters van winkels en horecazaken in België, of voor wie een groter kerstfeest organiseert. Toch zijn er belangrijke verschillen met Nederland. Zo waren de scholen bij ons deze week sowieso al dicht. “Wat wij nu al doen, qua maatregelen, is niet niks en we zien wel degelijk effect – de belasting op onze ziekenhuizen neemt dag na dag af”, sust viroloog Steven Van Gucht van Sciensano.

“Wat men in Nederland doet, doet men wel heel erg uit voorzorg”, zegt Van Gucht. “En het komt met hoge kosten. Overigens zal omikron er ook nog zijn op 14 januari, wanneer Nederland zijn lockdown wil loslaten. Ik pleit voor maatregelen die we lang kunnen volhouden.”

LEES OOK. Burgemeester van Baarle-Hertog is erg ongerust: “Nederland gaat niet zomaar in lockdown”

Vind jij dat ons land ook in lockdown moet gaan zoals Nederland? Of zijn de huidige maatregelen in ons land volgens jou voldoende?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER