Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

Spaanse zanger Carlos Marín (53), bekend van zangkwartet Il Divo, overleden

De Spaanse zanger Carlos Marín is op 53-jarige leeftijd overleden. Hij was bekend van het populaire zangkwartet Il Divo, waar hij sinds 2003 deel van uitmaakte. Marín werd vorige week al opgenomen in het ziekenhuis.

Zangkwartet Il Divo maakte het nieuws gisteren bekend op Twitter. "Het is met een zwaar hart dat we u moeten laten weten dat onze vriend en partner, Carlos Marín, overleden is", schrijven ze. "Hij zal worden gemist door zijn familie, vrienden en fans. Nooit zal er nog een zelfde stem of ziel als die van Carlos zijn."

"17 jaar lang hebben we met z'n vieren deze ongelooflijke reis van Il Divo beleefd", voegen de 3 andere zangers, David Miller, Urs Bühler en Sébastien Izambard, nog toe op Twitter. "We zullen onze dierbare vriend missen."

Marín werd vorige week al opgenomen in het ziekenhuis, maar de muziekgroep heeft niet verteld waaraan de zanger leed. Hij zou in een ziekenhuis in de Engelse stad Manchester in een kunstmatige coma zijn gehouden. Door de ziekenhuisopname moesten alle geplande kerstoptredens in het Verenigd Koninkrijk worden geannuleerd. 

Levensloop

Carlos Marín werd in 1968 geboren in de Duitse stad Rüsselheim. Hij woonde een tijdje in Nederland, en op zijn 8 jaar bracht hij al zijn eerste soloalbum uit. Dat werd toen geproduceerd door de Nederlandse zanger Pierre Kartner.  

Marín zong ook af en toe een nummer in het Nederlands:

Toen Marín 12 jaar was, verhuisde hij naar Spanje, waar hij ook meespeelde in musicals. Later vond hij zijn grote succes bij Il Divo. Dat was vooral door de Britse producer Simon Cowell, die jurylid is in verschillende talentenshows. 

Cowell bracht de 4 zangers uit Spanje, Zwitserland, Frankrijk en de VS samen in 2003, wat zorgde voor het ontstaan van Il Divo. De groep speelde een kruising van pop en klassieke muziek. Ze verkochten miljoenen albums. 

De Britse producer laat op Twitter weten dat hij heel erg aangedaan is door het overlijden van Marín en moeilijk de woorden kan vinden om zijn verdriet uit te drukken. "Hij hield van het leven", schrijft Cowell. "Hij hield van optreden en had altijd veel waardering voor de fans die de groep vanaf het begin steunden. Rust zacht Carlos."

Meest gelezen