“Drie senioren sterven in Duits rusthuis na contact met besmette verpleegster die coronapas had vervalst”

Elf besmette bewoners en drie doden: dat is de trieste balans van een corona-uitbraak in een woonzorgcentrum in Hildesheim, in de Duitse deelstaat Nedersaksen. Mogelijk is een verpleegster verantwoordelijk voor dit drama, omdat ze toch kwam werken hoewel ze besmet was. Bovendien had de ongevaccineerde vrouw haar coronapas vervalst. Er loopt nu een onderzoek naar doodslag. De verpleegster werd inmiddels ontslagen.

16 reacties

  • chris Van den Eede

    2 jaar geleden
    Ja een echte pas had dit niet vermeden maar zelfisolatie omdat je gezinslid Covid heeft wel. Op zijn minst schuldig verzuim en voor iemand die in de zorg werkt, geacht meer te weten over het risico, poging tot doodslag.
  • jill claerhout

    2 jaar geleden
    Bij hoogrisico contact moet je in quarantaine en de vereiste PCR testen afleggen. Haar man was positief hij in isolatie en zij in quarantaine in afwachting twee negatieve PCR testen gezien niet-gevaccineerd. Als gevaccineerde kan je inderdaad besmetten maar risico is kleiner. Vaccinatie helpt ook genezingsproces te versnellen indien toch positief.
  • Pieter martens

    2 jaar geleden
    Zelfs met een echte pas en 3 vaccinaties kun je nog iemand besmetten.
  • Dirk Van Brussel

    2 jaar geleden
    Inderdaad met een pas kan je anderen ook besmetten maar je hebt gedaan wat je kunt om te vermijden dat het zou gebeuren. Niet gevaccineerd zijn en als toppunt je bewijs van vaccin vervalsen is wetens en willens mensen in gevaar brengen. Een zéér groot verschil. Het zal uiteindelijk de rechtbank zijn die haar oordeel zal vellen. Door haar egoïsme zijn er nu drie mensen overleden en wie weet drie families die geen geschenk onder de boom krijgen maar een doodsbrief.
  • Geert Landsman

    2 jaar geleden
    Ze heeft opzettelijk mensen in gevaar gebracht en nog eens valsheid in geschriften gepleegd. Dan mankeer je echt wel iets. De vaccinatie of niet doet niet ter zake want ook gevaccineerden kunnen besmetten, dat is verder een kolder-argument. Terecht ontslagen en zou nooit nog in de zorg mogen werken.