Mensen staan in de rij om gevaccineerd te worden in Berlijn.
Volledig scherm
Mensen staan in de rij om gevaccineerd te worden in Berlijn. © AP

Duitse regering wil 'lockdown light' vanaf 28 december

De Duitse regering wil vanaf 28 december een 'lockdown light' instellen. Volgens Duitse media betekent dit dat alle nachtclubs en discotheken dichtgaan en er ook verdergaande beperkingen komen voor gevaccineerde en van Covid-19 genezen mensen. De regels moeten nog worden goedgekeurd door de premiers van de deelstaten.

9 reacties

  • Marjan Frankie

    2 jaar geleden
    dat ze doen en laten wat ze willen zolang wij volgen zijn ze content ook al haalt het allemaal niet veel uit, behalve dan de werkdruk in de ziekenhuizen lager houden Prik 4 is al in de maak en nummertje 5 is niet ver Af het zelfde met de 4de en 5de golf en ze blijven komen, want een circus toch
  • Jan Gijsen

    2 jaar geleden
    Zonder een extreme lockdown , zullen de besmettingen en daarbijbehorende zieken zo snel exploderen dat de voedselketen stilvalt. Bedrijven met 30 proc zieken gaan dicht. Mensen zullen van hongersnood omkomen. Het is hun eigen keuze en misschien een goede...
  • Gertie Daerden

    2 jaar geleden
    Ik citeer Sam Brokken, ex-onderzoeker gezondheidswetenschappen PXL: "Geniet van uw vrijheid, want met kerstmis zit weer alles op slot " Tja, en wie heeft er nu gelijk? Maar de man werd wel ontslagen en weggezet als "complotdenker" Want de waarheid zeggen is tegenwoordig helemaal verboden !!
  • Gerda Haubourdyn

    2 jaar geleden
    Dan komen ze hier shoppen en eten. Nu zijn het de Nederlanders. En binnenkort ligt dit landje weer op zijn gat. Gaan ze weer roepen dat de cijfers stijgen. Maar lockdown kan niet meer de sollen zijn op. Somers deelt kwistig geld uit, en Kitir doet ook haar best. Maar in Pepinster zitten ze in de kou. Schaam je VIVALDI.
  • Peter Rouchet

    2 jaar geleden
    Net prik Drie gehad! Mijn vrijheid nemen ze deze maal niet meer af!