Op de grens met Zemst loopt de fietsostrade Antwerpen-Brussel vandaag nog dood. ©  Dirk Vertommen

Provincie rooit 1,3 hectare bos voor aanleg fietsostrade in Mechelen: “De gekapte bomen compenseren we”

Mechelen -

Voor de aanleg van een fietsostrade tussen de Abeelstraat in Mechelen en de grens met Zemst rooit de provincie Antwerpen 1,3 hectare bos. Dat wordt volledig gecompenseerd op Mechels grondgebied.

Het project in Mechelen-Zuid maakt deel uit van de voltooiing van de fietssnelweg Antwerpen-Brussel (F1). Eerder had de provincie voor het traject al een omgevingsvergunning bekomen. Ondertussen loopt de procedure voor de aanbesteding. Daarvoor konden aannemers tot afgelopen vrijdag een offerte indienen. “Een aanvangsdatum voor de weken is nog niet vastgelegd”, zegt Luk Lemmens (N-VA), eerste gedeputeerde van de provincie Antwerpen.

“We hopen wel voor 1 maart 2022 te kunnen starten met de kapwerken”, vertelt Lemmens. Voor de realisatie van de fietsostrade tussen Zemst en de Abeelstraat wordt er een oppervlakte van 1,3 hectare ontbost. “De gekapte bomen compenseren we.”

Op vraag van de stad gebeurt dat op Mechels grondgebied. Ruim vijfduizend hectare compenseert de provincie ter plaatse. Voor de compensatie van de andere achtduizend vierkante meter op een terrein van het OCMW in Walem betaalt de provincie een bijdrage van 30.173,5 euro. (svh)

De provincie heeft de vergunning op zak om de fietssnelweg vanaf Zemst door te trekken tot aan de Abeelstraat. ©  Dirk Vertommen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Mechelen