RTBF-journalist Eric Boever werd tijdens de coronamars ingesloten en aangevallen door een groep jongeren.
Volledig scherm
RTBF-journalist Eric Boever werd tijdens de coronamars ingesloten en aangevallen door een groep jongeren. © .

Videobeelden tonen hoe journalist belaagd wordt tijdens protest tegen coronamaatregelen in Brussel

Tijdens de betoging tegen de coronamaatregelen afgelopen zondag werd een RTBF-journalist, Eric Boever, hardhandig aangepakt. Enkele betogers vielen de man fysiek aan, met onder meer pepperspray. De Waalse openbare omroep RTBF dient een klacht in.

14 reacties

  • Philip Vertommen

    2 jaar geleden
    Wanneer verbieden ze die betogingen eigenlijk, de enige manier wat deze organisatie die 0.005% van de bevolking vertegenwoordigd, is geweld en vernielingen om zo de aandacht te krijgen. Ze moesten de kosten van deze vernielingen overigens terug vorderen van deze organistatie, als mijn zoon een venster kapot gooit moet ik dat ook betalen.
  • leen stevens

    2 jaar geleden
    Zijn jongeren die niet begrijpen hoe ze het leven van ouders en grootouders in gevaar brengen, ze zijn alleen maar uit om de belangstelling te staan en begrijpen niet wat ze aanrichten in een maatschappij waar zij willen thuishoren, als je in belgie leeft hoor daar aanpassingsregels gelijk in hun land daar moet het ook.
  • Patrick Decock

    2 jaar geleden
    Stopt met pamperen enkel zware financiële straffen en sancties zullen maar helpen (veel egoïsme in plaats van discipline en respect) de question is wat doen de politiekers, media en het gerecht? Waarschijnlijk Niets. K’ben curieus?
  • Raphaël Defour

    2 jaar geleden
    Hoelang nog dergelijke betogingen toelaten zonder dat de organisatoren rekenschap dragen dat het ordelijk en zonder schade aan derden verloopt. Heb nog de manifestatie omtrent de zaak Dutroux meegemaakt. Minstens een 10 voud maakte hun standpunt duidelijk zonder enig incident. Nu geeft men vrijgeleide aan wie ook om zijn onvrede te uiten met in hun zog een stel amokmakers. Neen zoals bij stakingen zijn er grenzen t.a.v. vrijwaring van schade en zeker wat op deze manifestaties gebeurt.
  • Cecarine De Smet

    2 jaar geleden
    Aub laat deze demonstratie niet toe!! Er zijn amokmakers onder, en als je goed ziet weet je genoeg!! En die antivaxers mss eens hen allemaal verplichten om families te gaan bezoeken die iemand verloren hebben toen er nog geen vaccins waren. Of eens contact opnemen van niet gevaccineerde die op IZ gelegen hebben. Laten jullie zich niet vaccineren dat is jullie zaak, maar ga geen demonstratie houden waar jullie geen controle over hebben!!