Agnes Vanderbemden (104), de oudste inwoner van de gemeente Heers, overleed zaterdag in Woonzorgcentrum Berkenhof. © frmi

Oudste inwoner Agnes Vanderbemden (104) overleden

Heers -

Agnes Vanderbemden, de oudste inwoner van de gemeente Heers, is vorig weekend op 104-jarige leeftijd overleden in Woonzorgcentrum Berkenhof.

Agnes, ‘Neiske’ voor de familie en de vrienden, mocht onlangs nog 104 kaarsjes uitblazen. Ze zag op 29 november 1917 het levenslicht in Bovelingen en groeide op in een groot gezin met zes broers en drie zussen. In 1942 trouwde ze met fabrieksarbeider Albert Missotten, 38 jaar lang zou ze aan zijn zijde blijven. “Moeder deed vooral het huishouden, maar ze heeft heel haar leven ook hard gewerkt voor en na”, zegt haar zoon Richard Missotten. “Haar 100ste verjaardag hebben we in 2017 gevierd met een receptie en groot feest in zaal Ons Vermaak. Ze nam het leven zoals het kwam en dronk altijd graag een wijntje.” Agnes woonde tot begin 2019 nog alleen in haar huisje in de Bovelingenstraat in Mechelen-Bovelingen. Sindsdien verbleef ze in woonzorgcentrum Berkenhof in Heers. Daar ging het de laatste tijd minder goed met haar, zaterdag is ze dan zachtjes ingeslapen.

De uitvaartplechtigheid vindt nu donderdag (23 december) om 10.30 uur plaats in de Sint-Annakerk van Mechelen-Bovelingen. Je kan Agnes woensdag van 18.30 uur tot 19 uur nog een laatste groet brengen in het uitvaartcentrum Orye in Borgloon (Wellenstraat 27). (frmi)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer