©  ISOPIX

Triest record in de Premier League: 90 positieve coronagevallen in één week

De voorbije week registreerde de Premier League 90 besmettingen met het coronavirus onder spelers en stafleden. Dat vormt het hoogste wekelijkse aantal sinds in mei vorig jaar de testcijfers in omloop kwamen. Het vorige record - 42 - werd pas een week geleden gevestigd.

Bron: BELGA

Er werden vorige week 12.345 tests uitgevoerd, ook een record. Gezien de toename in het aantal positieve gevallen ondergaan spelers en stafleden dagelijks een sneltest vooraleer ze naar de trainingsvelden afzakken. Twee keer per week wordt bij hen een PCR-test afgenomen.

Volgens de Premier League heeft 92 procent van de spelers en stafleden hun eerste, tweede, dan wel derde coronaprik gekregen. 77 procent van de spelers werd al twee keer gevaccineerd, tegenover 68 procent in oktober.

Eerder op de dag besloten de 20 clubs uit de Premier League de voorziene speelrondes tijdens de komende feestdagen af te werken, ondanks de recente verstoring van de kalender door de vele besmettingen met het coronavirus. De Premier League-clubs staken de koppen bijeen om de haalbaarheid van de komende speeldagen te bespreken nadat dit weekend zes wedstrijden werden uitgesteld vanwege coronabesmettingen. Er vond geen stemming plaats en dus blijven vanaf 26 december twee speeldagen over vijf dagen op de kalender staan.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer