Federaal energieminister Tinne Van der Straeten (Groen).
Volledig scherm
Federaal energieminister Tinne Van der Straeten (Groen). © Photo News

Federale regering bereikt nog geen akkoord over de kernuitstap: “Geen enkele oplossing biedt 100 procent zekerheid”

De topministers van de federale regering hebben maandag de hele avond vergaderd over de kernuitstap, maar een akkoord kwam nog niet uit de bus. Het dossier verhuist vandaag naar de kabinetten om een aantal technische en juridische vragen uit te klaren, klinkt het in regeringskringen.

108 reacties

  • dirk andelhofs

    2 jaar geleden
    Kernenergie maakt 4% uit van onze totale energievoorziening. Waar gaat dit eigenlijk over? Verwarming van woningen, transport, mobiliteit, industriële processen ... alles moet naar nul CO2 binnen 28 jaar en liefst veel vroeger. Het duurt gewoon te lang om een kerncentrale te bouwen en het is veel te duur. Ondertussen verliezen we kostbare tijd om al die andere domeinen aan te pakken.
  • Bert Van Houte

    2 jaar geleden
    Het is toch weer grappig dat deze chat vervalt in een wel of niet spelletje tussen politieke voorkeuren, halve waarheden enz. Nederland weet o.a. wel degelijk dat een kerncentrale er niet op een paar jaar staat, maar ze hebben gelukkig wel een visie en kijken verder dan een paar jaar, de verdere doorontwikkeling van kerncentrales is heel lange tijd op een laag pitje verdergegaan vooral door de aversie die er gecreëerd is. België ? --> beslissensloos -> afhankelijk van buurlanden -> dure energie
  • bob jansens

    2 jaar geleden
    aan Gino SINNESAEL, er is in de vivaldi-regering maar 1 partij die genoeg zetel in het parlement heeft om de regering haar meerderheid te ontnemen, dat is de PS; alle anderen zijn individueel misbaar. Maar sedert de staatshervorming di Rupo (goedgekeurd door de vivaldi-partijen + cdh) kan een regering zonder meerderheid gewoon blijven zitten (een motie van wantrouwen kan enkel maar ingediend worden als de indieners reeds over een nieuw regeerakkoord en een nieuwe meerderheid beschikken)
  • Ronny Ooijen

    2 jaar geleden
    Hendrik Goris, over welke kerncentrales (meervoud) heeft u het aangezien de kerncentrale in het Zeeuwse Borssele de enige is die stroom levert in Nederland?
  • andre Van Meirvenne

    2 jaar geleden
    Het zijn gewoon de groene die voor miserie zorgen dat is toch wel duidelijk. Die willen kost wat kost geen gezichtsverlies willen lijden. En de andere vivaldi stoelen dansers zijn bang van groen tegen te spreken want dan is het gedaan met vivaldi en kleine niets betekende partijen.