© VIER

Nederlandse kandidaat maakt 'Komen Eten'-lied

Komen Eten is maandag terug op Vier en verwelkomt een Nederlandse artiest. Andy De Witt uit Arendonk maakte zelfs een echt Komen Eten-lied voor zijn gasten én de kijker.

tove

Het Vier-programma krijgt deze week een showbizztintje. Met de 63-jarige Andy De Witt doet immers een vertolker van het levenslied mee. “Vooral in de late jaren tachtig was ik in Nederland erg populair”, herinnert Andy zich. “Ik was toen geregeld te gast in het legendarische tv-programma Op Volle Toeren met Chiel Montagne. Daar keek een miljoen mensen naar, ook vanuit Vlaanderen. Singles van mij hebben toen meer dan 50.000 exemplaren verkocht en de gouden platen hangen hier nog steeds aan de muur. Fans van het levenslied kennen ongetwijfeld de liedjes Musicmaker en Dansen op de Wolken. Met sommige hits stond ik wekenlang in de top vijf. Nadien ben ik geregeld blijven optreden en schrijf ik songs voor collega’s. Zo maak ik momenteel nummers voor onder meer Corry Konings.”

Hoop op carrière in Vlaanderen

Ondertussen woont Andy al een tiental jaren in Vlaanderen. “Ik heb ook nog geruime tijd aan de Spaanse kusten verbleven. Maar drie jaar geleden leerde ik mijn huidige partner kennen en sindsdien wonen we in Arendonk en dat bevalt ons ten zeerste. Ik hoop stilletjes ook nog op een carrière in Vlaanderen. Ik doe dan ook mee aan Komen Eten om me voor te stellen aan de Vlaamse kijker.”

Op een blauwe maandag heeft Andy wel in onze eigen Vlaamse top tien gestaan. “Tot ze in de gaten kregen dat ik een Nederlander en geen Vlaming ben. Toen werd ik meteen uit de hitlijst gezet.”

Andy kon uiteraard Komen Eten niet laten passeren zonder ook daar z’n muzikale capaciteiten te tonen. “Ik breng enkele nummers live en ze hebben ook in de opnamestudio gefilmd. Maar het meest opvallende is toch wel het Komen Eten-lied waarvoor ik speciaal de muziek en tekst heb bedacht. Bovendien heb ik dat nummer gebruikt als menukaart voor mijn kandidaten. Ik had een platenhoes gemaakt, met daarin de tekst van het lied en het menu. Men kon het nummer ook beluisteren. Verder is er ook een versie klaar die kijkers kunnen downloaden. Ik vond het fijn dat de makers van Komen Eten het zagen zitten en dat ik zo origineel uit de hoek mocht komen.”

En wat maakt Andy klaar? “Ik heb op safe gespeeld. Uit mijn jeugdjaren is me een recept van mijn oma bijgebleven: kalkoenfilet met kokosroomsaus. Dat maak ik nog vaak klaar en dus ook op tv. Verder ben ik een gewone hobbykok. Vraag me niet om ingewikkelde menu’s klaar te maken.”

De hele week werd er lekker gegeten. “Nergens is het fout gegaan. Zelfs de laatste in de stand kan met opgeheven hoofd terugblikken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer