©  BELGA

Vaccinatie van jonge kinderen gaat woensdag van start in Brussel

In het Brussels Gewest start woensdag de vaccinatiecampagne voor kinderen van vijf tot elf jaar. Het gaat om een proeffase die doorgaat in het vaccinatiecentrum Pacheco. Het is de bedoeling om in januari 2022 de vaccinatiefase voor kinderen op grote schaal te ontplooien.

mtm
Bron: BELGA

De testfase loopt van 22 december tot en met 9 januari. Op 10 januari wil de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) de vaccinatiecampagne voor Brusselse kinderen dan progressief op grote schaal ontplooien. Net zoals voor volwassenen is het voor de vaccinatie van kinderen verplicht om een afspraak te maken via het platform Bruvax of via het callcenter op het nummer 02/214.19.19.

In het vaccinatiecentrum Pacheco worden de kinderen ontvangen in speciaal voor hen ingerichte ruimtes. De GGC ging daarvoor een samenwerking aan met de uitgeverij van De Smurfen. Een medisch team zal ter plaatse aanwezig zijn om alle vragen van de kinderen en hun ouders te beantwoorden. De kinderen krijgen een pediatrische versie van het Pfizervaccin toegediend. Net zoals bij volwassenen krijgen ze twee dosissen van het vaccin, met een tijdsinterval van 21 dagen.

De Hoge Gezondheidsraad heeft vaccinatie voor kinderen met comorbiditeiten sterk aanbevolen om hen te kunnen beschermen tegen ernstige vormen van de ziekte die veroorzaakt wordt door Covid-19. Huisartsen en kinderartsen die kinderen in kwestie kunnen identificeren, kunnen hen meteen uitnodigen om gevaccineerd te worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer