Gasleidingen op het Jamal schiereiland in de arctische Russische regio.
Volledig scherm
Gasleidingen op het Jamal schiereiland in de arctische Russische regio. © AFP

Gasleveringen van Rusland naar Duitsland via Yamal-leiding gestopt

De levering van aardgas via de Yamal-pijpleiding, die loopt van Rusland naar Duitsland, is dinsdagochtend gestopt. Dat bericht het persagentschap Reuters op basis van gegevens van de Duitse uitbater van de pijplijn, Gascade.

71 reacties

  • dirk liekens

    2 jaar geleden
    Zoals weer bewezen we kunnen niet optimaal rekenen op de goodwill van rusland er is geen andere optie dan nieuwe kerncentrales te bouwen en degene we hebben open te houden zolang mogelijk.Ook is dat de enige optie om het betaalbaar te maken op korte en lange termijn.
  • Guy Stanbel

    2 jaar geleden
    Ze spelen onder een hoedje en delen daarna de winst. De 1% lacht ons uit, wij sluizen via de belastingen miljarden naar de farma en zullen daarnaast ook onze basisbehoeften afnemen. Want in 2030 bezitten we niets meer maar we gaan happy zijn, dat is wat onze wereldleiders ons beloven via het World Economic Forum... We zijn goed op weg!
  • Baldr VanHoek

    2 jaar geleden
    Ook zeer vreemd terwijl in Rusland net extra leveringen werden ondertekend. Wie houdt wie hier weer voor de gek? Politiek weer?
  • Ferdinand Drees

    2 jaar geleden
    Het is al dikwijls gezegd en geschreven, de twee kerncentrales moeten open blijven en er moeten nieuwe gebouwd worden. Het is duidelijk dat de Russen als leverancier voor gas niet betrouwbaar zijn, zowel wat prijs als hoeveelheid betreft, bovendien zijn gascentrales zeer vervuilend. Wanneer gaat Vivaldi eindelijk snappen dat Tinne en daarbij gans Groen met de burger niets inzit en alleen aan zichzelf denkt.
  • Wilm VanRoy

    2 jaar geleden
    IDD. geen gascentrales bouwen hier (ook geen tijdelijke) zet groen aan de kant want het is enkel om ons nog meer te doen betalen. Wereldvreemd die politiekers hier. EN natuurlijk zijn er onverwachte problemen met de kerncentrales in Frankrijk, wat had je gedacht nu Engie (eigenaar) zelf wat prutst om druk te zetten. (Zou me echt niet verbazen). Verder laat Rusland ns wat gerust, het is een eerste reactie dat d egas door de pijpleiding wordt gestopt.
  1. KIJK. Nederlandse Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputatie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexemplaren”

    KIJK. Nederland­se Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputa­tie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexem­pla­ren”

    Nadat het nieuws uitbrak dat de Nederlandse presentatrice Dieuwertje Blok (66) haar neus moet laten amputeren door huidkanker, deelt Anita van der Linde haar ervaring. Zij onderging elf jaar geleden dezelfde operatie, omdat ze aan een zeldzame vorm van kanker leed. “Eerst hield ik me sterk wanneer ik in de spiegel keek, maar na een paar dagen brak ik volledig”, getuigt ze. Na een tijdje begon Anita met het dragen van neusprotheses en die komen voor in alle vormen en kleuren. “Per seizoen laat ik mijn neus opmeten, dan krijg ik een lichte neus voor de winter en een iets donkerdere neus voor in de zomer.”
  2. 78 tornado’s treffen centrum van Verenigde Staten: minstens vijf doden

    78 tornado’s treffen centrum van Verenigde Staten: minstens vijf doden

    Al zeker vijf mensen, onder wie een baby van vier maanden, zijn om het leven gekomen nadat een zeventigtal tornado’s door het centrum van de VS was getrokken. De stormen veroorzaakten ook ernstige schade: gebouwen zijn vernield, elektrische leidingen knapten en een aantal treinen zijn ontspoord. De centrale staten Oklahoma, Iowa en Nebraska zijn het zwaarst getroffen. Meer dan 50.000 gezinnen in Texas en meer dan 30.000 in Oklahoma zaten zonder stroom na de hevige stormen.