Invision

"Sex and the city"-sterren reageren op beschuldigingen seksueel geweld tegen Chris Noth, die "Mr. Big" speelt

De hoofdrolspelers van de Amerikaanse serie "Sex and the city" hebben gereageerd op de beschuldiging van seksueel geweld tegen hun collega Chris Noth (56), die Mr. Big speelt in de serie. Twee vrouwen beschuldigden Noth enkele dagen geleden van seksueel overschrijdend gedrag. 

Chris Noth speelde Mr. Big in de Amerikaanse serie "Sex and the city" van 1998 tot 2004, en vertolkt nu dezelfde rol in de reboot van de serie: "And Just Like That". Enkele dagen geleden vertelden twee vrouwen in "The Hollywood Reporter" hoe ze door de acteur verkracht werden, in 2004 en 2015. Ze zeiden dat ze hem ontmoet hadden toen ze net 20 jaar waren.

Onze ontmoetingen gebeurden met wederzijdse instemming

Chris Noth

Noth zelf ontkent de beschuldigingen en zegt dat ze geuit werden door vrouwen die hij decennia geleden heeft ontmoet. "Ze zijn niet waar. Nee betekent altijd nee, en dat is een lijn die ik niet overschrijd", zegt hij tegen Amerikaanse media. "Onze ontmoetingen gebeurden met wederzijdse instemming."

"Ik weet niet zeker waarom ze nu boven water komen, maar dit weet ik wel: ik heb deze vrouwen niet aangerand", voegde hij er nog aan toe.

"Erg bedroefd door de beschuldigingen"

Nu hebben actrices Sarah Jessica Parker (56), Cynthia Nixon (55) en Kristin Davis (56), de tegenspeelsters van Noth in "Sex and the city", zich uitgesproken over de aantijgingen. Ze deelden hun mening in een gezamenlijk bericht op de Instagram van Cynthia Nixon.

"We zijn erg bedroefd door de aantijgingen tegen Chris Noth", klinkt het in de mededeling. "We steunen de vrouwen die met hun verhaal naar buiten zijn gekomen en hun pijnlijke verhalen hebben gedeeld. We weten dat het niet gemakkelijk is geweest en we prijzen hen daarvoor."

Ontslagen

Door de beschuldigingen is Chris Noth nu ontslagen bij de CBS-serie "The equalizer", waar hij een voormalige CIA-directeur speelde. Universal Television en het Amerikaanse radio- en televisienetwerk CBS maakten maandag gezamenlijk bekend dat Noth "met onmiddellijke ingang" niet langer deel zal uitmaken van de opnames.

Noth's vertegenwoordigers hadden geen commentaar op het besluit van CBS en "The equalizer".

Meest gelezen