© atv

Touring krijgt 20 procent meer oproepen voor pech door vrieskou

Pechverhelper Touring heeft dinsdagochtend ongeveer 20 procent meer oproepen voor pannes binnengekregen in vergelijking met dezelfde periode vorige week. Ongeveer 85 procent van de pannes gaat om problemen met de batterij.

(Belga)

Die batterijproblemen te maken met de lage temperaturen en de nachtvorst. Oude batterijen moeten vervangen worden door de wegenwachter, terwijl andere batterijen opgestart kunnen worden opgestart ter plaatse. De bestuurder moet wel een half uur of ongeveer 30 kilometer rijden om de batterij weer volledig op te laden, aldus Touring.

LEES OOK. Je wil vertrekken naar je werk, maar je auto heeft last van de kou: dit moet je doen

Bij mobiliteitsclub VAB waren er dinsdagochtend niet meer oproepen dan op een gemiddelde dinsdag. Dat heeft te maken met de afkoelingsweek in het kleuter- en basisonderwijs en het feit dat veel mensen thuis werken, klinkt het daar.

Wanneer de auto moeilijk start, kan je de lichten even aan en uit doen om een boost te geven aan de batterij. Belangrijk is ook om energievreters zoals de gps, verwarming of airco, uit te schakelen. De beste oplossing is de auto in de garage zetten of een deken op de motorkap leggen. Bestuurders van hybride of elektrische voertuigen moeten de autonomie van hun elektrische batterij in de gaten houden. Die kan door de vrieskou sneller leeg lopen.

Touring vraagt ook om de ruiten ijsvrij te maken voor dat je de weg opgaat om voldoende te kunnen zien.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER