Radio 2

Honden van het dierenasiel in Rekkem zitten warm deze winter dankzij Sprotjesfonds

In het dierenasiel van Rekkem zullen de dieren dan toch gezellig warm de winter kunnen doorbrengen. Het dierenasiel heeft het financieel niet breed en was bang dat het de verwarming niet zou kunnen betalen door de stijgende energieprijzen. Maar nu kreeg het daarvoor de nodige steun via het Sprotjesfonds. 

Het Sprotjesfonds is een fonds voor dieren in nood dat enkele jaren geleden is opgericht door de Kortrijkse dierenarts Joshua Dutré. Hij ontfermde zich toen over een katje dat zwaar mishandeld was, Sprotje. Het katje was onder meer in een oven gestoken. Dutré zamelde geld in om het dier te behandelen, maar het verhaal van Sprotje maakte zoveel reacties los en zorgde voor zo veel geld, dat hij besloot om er ook andere dieren mee te helpen. 

Hoge verwarmingskosten

Het fonds komt nu goed van pas voor het dierenasiel "De Knuffelpootjes" in Rekkem, een deelgemeente van Menen. Zij worden deze winter geconfronteerd met hoge verwarmingskosten. De voorbije jaren werden dekens en infraroodlampen gebruikt om de dieren warm te houden. Maar door de stijgende energieprijzen is dat niet meer betaalbaar voor de organisatie. Gelukkig krijgt het dierenasiel nu een som van 2.000 euro. Daarmee zal een mazouttank en isolatiemateriaal worden aangekocht. En de leverancier doet er nog een schepje bovenop: de tank wordt voor de eerste keer volledig gratis gevuld. 

Brenda Devos van dierenasiel "De Knuffelpootjes" is heel verrast door de vele de steun. "Het ging ook allemaal heel snel", zegt ze. "Ze hebben die tank een paar dagen geleden geïnstalleerd en dat ging bijzonder vlot, waardoor we ondertussen al 2 dagen verwarming hebben bij de honden. Toen ze hier toekwamen was het echt wel een beetje een feest!" 

Meest gelezen