© Cameraworks

“Da-da-dampkap!”: Steve Tielens lacht met Van Guchts dampkap-tip in parodielied

Boom -

Steve Tielens, de polonaisekoning uit Boom die eerder ook al met Marc Coucke de meezinger Het is weer Couckenbak maakte, richt in zijn nieuwste song zijn pijlen op viroloog Steven Van Gucht met Dampkap, een remix van L’amour toujours van Gigi D’Agostino.

Patrick Poppe

LEES OOK. Tips van Steven Van Gucht voor veilige feestdagen: “Eerst een testje, dan een feestje”

De dampkap van Steven Van Gucht - een van zijn tips om de feestdagen veilig door te komen en het virus ‘weg te zuigen’ - kom je dezer dagen overal tegen. Zeker nadat een redelijk amateuristisch oefenkerstfeestje in het journaal op VRT uitgezonden werd. Sommigen vroegen zich zelfs af of In De Gloria met nieuwe afleveringen was gestart.

Dat was ook Steve Tielens niet ontgaan, maar hij is van mening dat zijn ‘goede vriend’ Steven dringend wat hulp kan gebruiken met zijn dampkap en dus sprong hij hem met raad en daad bij. Op amper één dag schreef hij de tekst en nam hij een bijhorende clip op.

“Als zelfverklaarde Stevoloog vond ik het nuttig om nog snel voor de feestdagen de song Dampkap op te nemen. Vergelijk het met de remix destijds van Zet die ploat af of Blijft in u kot. Er mag al eens gelachen worden en ik weet als geen ander dat muziek helend werkt bij de mensen én een zeer goed medicijn is, in deze toch moeilijke tijden.”

Tielens verkleedt zich in de clip als nerdy dokter of viroloog. “Voor de centen moet ik dit zeker niet doen, ik ben net voor 17.000 euro aan optredens kwijt. Maar op deze ludieke manier geef ik als Stevoloog toch enkele nuttige tips om de feestdagen goed door te komen en corona weg te zuigen. Zet je dampkap dus op en deze song vollenbak. En wie weet wordt het opnieuw een meezinger. Het belangrijkste is hoe dan ook dat de mensen de tips mee krijgen.”

“De boodschap komt over”

“Dat iemand zoals Steve Tielens er nu een parodie op maakt, verbaast me niet”, zegt Van Gucht die het nummer nog niet hoorde. “Eerlijk gezegd al die grappen, memes, liedjes en dergelijke maken me niet zo veel uit als de boodschap maar overkomt en de mensen er maar over praten. Want die dampkap helpt wel degelijk en komt uit het advies van de werkgroep ventilatie die binnen de schoot van het coronacommissariaat opereert. Zeker in een huis met een open keuken en een hypermoderne dampkamp die niet veel lawaai maakt, is dit wel een extra middeltje. We gaan er de curve niet mee omlaag halen, maar in combinatie met de andere tips kan het je feestje wat veiliger maken. Vergelijk het met een roker in huis. Wat ga je doen om het dan wat aangenamer te maken? Juist: de ramen op kipstand en de dampkap aanzetten misschien.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER