Filmpje over dt-regel van meester Noah (8) uit Roeselare al 19.000 keer bekeken: "Later wil ik lesgeven én voetballen"

Toen Noah Vanderhaeghe (8) uit Roeselare afgelopen jaar in quarantaine moest, besloot hij via YouTube filmpjes te maken om andere kinderen in zijn situatie te helpen leerstof beter te begrijpen. Een filmpje waarin hij de dt-regels glashelder uitlegt, is al 19.000 keer bekeken.

2021 was weer een jaar vol bijzondere gebeurtenissen én mensen om trots op te zijn. Radio 2 blikt terug op gebeurtenissen van het voorbije jaar waarin mensen vanuit heel Vlaanderen een belangrijke rol hebben gespeeld. Reden genoeg voor Radio 2 om hen op een voetstuk te plaatsen. We blikken een week lang terug op hun verhaal, op wat het effect is geweest en op wat ze betekend hebben in hun regio.

32 filmpjes al heeft "meester" Noah op zijn YouTube-kanaal. Het populairste is dat over de dt-regel. Maar ook alle tafels staan er op, van 1 tot 10, de inhoudsmaten en hoe je gemakkelijk kan optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen. "Vanmiddag moet ik naar de kapper", zegt Noah, "maar daarna komt er nog een nieuw filmpje bij over de meervouden." Deze week mag dan wel een afkoelingsweek zijn in het onderwijs, voor meester Noah geldt dat duidelijk niet. Die blijft gewoon doorgaan. "Zolang ik er zin in heb", zegt hij. 

Bekijk hieronder het filmpje over de dt-regel:

Zelfs de juf vindt het goed

Het idee om online lessen op te nemen ontstond toen Noah een tijd in quarantaine moest. "Ik kreeg toen les van mijn mama, maar dacht: dit kan ik ook. Ik dacht dat het een leuk idee zou zijn om andere kinderen te helpen die niet naar school kunnen. En zo is het begonnen. Ik heb ondertussen al veel leuke reacties gekregen, zowel in mijn voetbalclub als op school. Ook mijn juf vindt dat ik het goed doe. Noah denkt er dan ook aan om later zelf in het onderwijs te gaan. Al sluit hij ook een carrière als voetballer niet uit.  

Meest gelezen