©  ISOPIX

Napoli-aanvaller Victor Osimhen raakt toch fit om deel te nemen aan Afrika Cup

Victor Osimhen zal met Nigeria toch kunnen deelnemen aan de Afrika Cup (9 januari-6 februari). Dat maakte de aanvaller van Napoli dinsdag zelf bekend in een bericht op sociale media. “Ik ben beschikbaar om, indien ik word opgeroepen, deel te nemen aan de Afrika Cup”, postte Osimhen op sociale media. De sterspeler van Nigeria voegde een foto toe waarop hij een masker droeg.

Bron: BELGA

De 22-jarige Osimhen, in het seizoen 2018-2019 actief bij Sporting Charleroi, leek te moeten afhaken voor het Afrikaanse landenkampioenschap vanwege meerdere botbreuken in het aangezicht, onder meer in de oogkas en aan het jukbeen. Die liep hij eind november op in de verloren competitietopper tegen Inter (3-2). Hij werd meteen geopereerd en daarbij werd onder meer titaniumplaat met schroeven aangebracht. Napoli verwachtte hem oorspronkelijk eind februari pas opnieuw wedstrijdfit, maar die schatting blijkt niet te kloppen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Twee weken geleden kon Osimhen de individuele training al hervatten en met het masker is het ook opnieuw mogelijk om met de groep te trainen.

Nigeria ontmoet tijdens de groepsfase van de Afrika Cup in Kameroen achtereenvolgens Egypte (11 januari), Soedan (15 januari) en Guinee-Bissau (19 januari).

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer