©  ISOPIX

In de voetsporen van papa Michael: Mick Schumacher wordt reserverijder bij Ferrari (naast vaste piloot bij Haas)

Mick Schumacher is volgend seizoen reserverijder bij het team van Ferrari in de Formule 1. De zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher combineert die rol met zijn positie als vaste coureur bij Haas.

Vincent Van Genechten
Bron: De Telegraaf

Teambaas Mattia Binotto meldde aan verslaggevers dat Schumacher in elf grands prix invalt als Charles Leclerc of Carlos Sainz, de twee vaste piloten bij de Italiaanse renstal, onverhoopt uitvalt.

De Italiaan Antonio Giovinazzi is de reserve in de andere twaalf grote prijzen. De Italiaan, die aan het einde van dit seizoen zijn zitje bij Alfa Romeo kwijtraakte, is in 2022 ook coureur in de Formule E, het kampioenschap in de elektrische racewagens.

 ©  AFP

“Mick is afkomstig van onze academie, dus ik ben heel blij dat hij in zijn tweede seizoen in de Formule 1 bij ons teams aanschuift als reserve. Hij valt in als het nodig is, maar hopelijk is dat niet het geval”, aldus Binotto. “Coureurs van onze academie leiden we op om in de toekomst voor Ferrari in de Formule 1 te kunnen rijden. Mick heeft zich gedurende het seizoen sterk verbeterd; hij is constanter geworden en ook sneller. In de laatste races zat hij veel dichter op de auto’s voor hem, terwijl Haas zijn bolide in het geheel niet heeft doorontwikkeld in het seizoen.”

De Duitser Schumacher wist dit jaar geen WK-punten te scoren voor Haas. Zijn beste klassering was de 12e plaats in de Grote Prijs van Hongarije op 1 augustus.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer