Videospeler inladen...

Hoogtepunten De Warmste Week: Sms-actie rond showcase van Angèle brengt 31.265 euro in het laatje

De Warmste Week is aan zijn vijfde dag toe. Het thema van de solidariteitsactie is dit jaar "Kunnen zijn wie je bent". Het kloppend hart van de actie, DWW Radio, zendt uit vanuit gaststad Mechelen. De Warmste Week zamelt geld in om 200 projecten te steunen die ervoor zorgen dat mensen echt zichzelf kunnen zijn. Volg hier doorheen de dag de hoogtepunten van De Warmste Week.

Showcase van Angèle voor DWW brengt 31.265 euro in het laatje

De sms-actie rond de zogenoemde showcase die Angèle ten voordele van De Warmste Week heeft opgenomen en die je morgenavond om 21.45 uur op Eén kan bekijken, heeft 31.265 euro opgebracht. Dat heeft de zangeres vanavond zelf bekendgemaakt in Mechelen. Dat moment kan je hieronder bekijken:

Videospeler inladen...

Joris en Kawtar geven aftrap KV Mechelen-Eupen vanavond, wedstrijd in teken van “Kunnen zijn wie je bent” na racisme in voetbalwereld vorig weekend

Ook KV Mechelen draagt zijn steentje bij aan De Warmste Week. Dat hebben speler Sandy Walsh en Gert Van Dyck van de KV Mechelen-directie aangekondigd bij DWW Radio. “Kunnen zijn wie je bent”: het thema is actueler dan ooit in de voetbalwereld, na de racistische gezangen tijdens Club Brugge-Anderlecht vorig weekend. 

KV Mechelen wil daarom het signaal geven dat er absoluut geen plek is voor racisme in het voetbal en de samenleving. "We zijn een familieclub, die ook veel kinderen lokt. En wij willen die boodschap dus graag uitdragen", aldus de voetbalclub. Daarom wordt er ook een wedstrijdshirt van speler Igor De Camargo geveild, ten voordele van De Warmste Week.

Supporters moeten elkaar corrigeren als ze in de tribunes zaken horen die niet kunnen.

Sandy Walsh, speler KV Mechelen

De middenstip in het stadion van KV Mechelen was omgetoverd tot de zwarte DWW-vlam, een specifiek signaal tegen racisme. Kawtar en Joris gaven de aftrap.

Videospeler inladen...

"Er is veel diversiteit in onze spelersgroep, en daarom is er actie nodig, en we vinden dat supporters elkaar moeten corrigeren als er iets gezegd wordt wat niet kan", zegt KV Mechelen-speler Sandy Walsh daarover. "Er is nog veel racisme, bij voetbalwedstrijden maar ook in het dagelijkse leven, en dat moeten we aanpakken."

Daarom gaven Kawtar en Joris vanavond - in rood-gele KV Mechelensjaal - de aftrap van de match in Mechelen. De middenstip werd heel even een kenmerkende DWW- vlam. De spelers van KV Mechelen droegen ook truitjes met de vlam op. "En we gaan alle supporters ook vragen om de lichtjes van hun gsm aan te steken, en zo een zee van licht te creëren tegen racisme", zei Van Dyck.

Videospeler inladen...

't Is gebeurd: 6 DWW-dj's ijsberen in de Dijle

Ze hebben het gedaan: DWW Radio-dj's Peter Van de Veire, Fien Germijns, Joris Brys, Kirsten Lemaire, Sander Vandenhende en Pien Lefranc zijn in de Dijle gesprongen. Een bijzondere uitdaging, bij vriestemperaturen en water van amper 4 graden. Op aanraden van Luc Nijs van de ijsberenclub in Mol gaan de presentatoren via een ladder op een rustig tempo het water in. En sommigen hebben de smaak te pakken en springen daarna nog enkele keren de Dijle in.

Videospeler inladen...

IJsbeer Luc heeft nog enkele tips voor DWW-presentatoren die in de Dijle springen

Luc Nijs is de voorzitter van de ijsberenclub in Mol. Hij weet dus als geen ander hoe het voelt om een koude duik te nemen. Hij deelt nog wat advies met de DWW-presentatoren die in de ijskoude Dijle springen. Gevaarlijk is zo'n winterse zwempartij trouwens niet. "Als je tenminste in goede gezondheid verkeert, en er zijn in je familie geen hartproblemen, dan kan je veilig ijsberen", bevstigt Luc Nijs.

"Als je het niet gewend bent, dan raad ik je niet aan om zonder opwarming het water in te gaan. Wandel rustig het water in, en houd je ademhaling onder controle. Ga enkele keren in en uit het water, en nadien kan je rondzwemmen. Niets moet: luister vooral naar je lichaam. En als je met een dikke tong begint te praten, dan is het hoog tijd om uit het water te gaan."

Videospeler inladen...

Zanger Metejoor durfde lang niet voor muziekcarrière kiezen: "Faalangst overwonnen"

Zanger Metejoor combineerde zijn muziekcarrière tot voor kort nog met een job in het onderwijs. Het heeft een hele tijd geduurd voor hij voluit voor de muziek durfde kiezen, vertelde hij bij DWW Radio. Het centrale thema "Kunnen zijn wie je bent" ligt hem dus na aan het hart.

"Ik beluisterde stukjes zang die ik opnam met mijn smartphone, en ik dacht dat ik niet goed genoeg was. Tot mijn zus mij hoorde zingen, en me aanmoedigde om ervoor te gaan. En nu kan ik voluit mijn ding doen, en dat voelt ongelofelijk goed. Dus als je voelt met heel je hart dat je ergens voor moet gaan: gewoon doen!", klinkt het. Metejoor heeft ook opgetreden bij DWW Radio, samen met zijn zus Lisa. 

Videospeler inladen...

K3-choreograaf Tommy Gryson over immens populaire "Waterval"-dansje: "Waanzinnig om iedereen mijn bewegingen te zien doen"

"Waterval" van K3 is met de regelmaat van de klok te horen op DWW Radio, wat altijd voor een meezing- én meedansmoment zorgt. K3-choreograaf Tommy Gryson bedacht het - intussen welbekende - dansje, met veel zwaaiende armbewegingen. 

"Eenvoudige moves, die spontaan in mij zijn opgekomen: daar ben ik voor gegaan", vertelt hij bij DWW Radio."Enkel over het nabootsen van de "unicorns en dolfijnen" in de tekst was ik eerst niet overtuigd. Maar simpele dingen werken altijd het best in dans. Waanzinnig om te zien dat wat ik bedacht heb, nu door jong en oud wordt meegedanst."

"Kunnen zijn wie je bent" is een thema dat Gryson als danser na aan het hart ligt. In het verleden deed hij mee aan dansprogramma's zoals "So you think you can dance", waarin hij niet helemaal zichzelf mocht zijn. "Ik kreeg van programmamakers te horen dat ik beter niet vertelde dat mijn lief een man was, want dat zou me stemmen van het vrouwelijke publiek kunnen kosten bij de televoting", getuigt hij. "In tien jaar tijd is er gelukkig veel veranderd op dat vlak."

Videospeler inladen...

Vliegende reporter Flo bezoekt straatmuzikanten die 12 uur (!) spelen voor De Warmste Week

Flo Windey is als vliegende reporter voor De Warmste Week bij twee enthousiaste straatmuzikanten in hartje Leuven. Jonathan en Melanie zingen daar van 7 uur tot 19 uur onafgebroken voor De Warmste Week. 

"We hadden geen koudere dag kunnen uitkiezen, maar dit had niet warmer kunnen zijn. Alle koffies die ons zijn aangeboden, al die complimentjes: geweldig. Jezelf kunnen zijn is zo belangrijk: kunnen doen wat je wil, en zo de wereld veel moois schenken."

Videospeler inladen...

Ook onze journaalploeg ging een kijkje nemen:

Videospeler inladen...

Meest gelezen