De emir van Dubai en zijn ex-vrouw prinses Haya, die al sinds 2019 op de vlucht is voor haar ex-man.
Volledig scherm
PREMIUM
De emir van Dubai en zijn ex-vrouw prinses Haya, die al sinds 2019 op de vlucht is voor haar ex-man. © EPA

Emir van Dubai moet prinses Haya meer dan half miljard na scheidingsoorlog: “Ze loopt risico voor de rest van haar leven”

RoyaltyNooit eerder kende het Britse gerecht een hoger bedrag toe in een echtscheidingszaak. Mohammed bin Rashid al-Makhtoum (72), de Emir van Dubai, moet zijn naar het VK gevluchte ex-vrouw prinses Haya (47) in totaal ruim 650 miljoen euro betalen, waaronder een ‘vakantiebudget’ van 6 miljoen euro per jaar en 530.000 euro voor nanny’s. De juridische oorlog tussen de sjeik en de prinses - die al sinds 2019 woedt - kent zo eindelijk zijn ontknoping. Al werd de hele scheiding zo ‘vuil’ gespeeld dat ze prinses Haya voor altijd zal blijven achtervolgen. “De dreiging staat letterlijk voor mijn deur.”

22 reacties

  • sonia lauwers

    2 jaar geleden
    Er werd een kunstwerk van Da Vinci verkocht bij Sotheby's voor € 400.000.000 aan een Arabische sjeik of emir, dus armoede zullen zij wel niet lijden om deze dame uit te betalen. Heb wel medelijden met deze moedige vrouw.
  • sonia lauwers

    2 jaar geleden
    Er werd een kunstwerk verkocht van Da Vinci bij Sotheby's voor € 400.000.000 aan een Arabische sjeik, dus armoede zullen zij niet lijden. Heb wel medelijden met die moedige vrouw.
  • wesley netnem

    2 jaar geleden
    De Sjeik heeft veel Geld , eigendommen ezv .. in het VK , zijn ex vrouw zal zeer waarschijnlijk de Britse nationaliteit hebben en dus kan de Rechtbank wel degelijk oordelen vermits Zij een staatsburger is alsook haar kinderen . Kijk gewoon naar die man zijn gezicht dat spreekt boekdelen ! Dus zo'n Fijn leven heeft die blijkbaar niet ? En ja hij is niet vies om iemand te laten opruimen of ontvoeren ...deed hij ook al bij zijn dochter haar laten ontvoeren en opsluiten .
  • Marc Paesen

    2 jaar geleden
    Den Emir lijdt niet graag gezichtsverlies, dat is het! En is gewend om altijd maar ja knikkers rond zich te hebben.. Het geld interesseert hem niet. De islam op zijn best..
  • Eric Van Dyck

    2 jaar geleden
    Dat komt zeker door de religie van de liefde en de vrede ? Gelukkig is een mensenleven beperkt, ook voor …