SPH EDITORIAL USE ONLY

McDonald’s kampt met tekort aan frietjes in Japan: een week lang geen grote porties

In Japan kampt fastfoodketen McDonald’s met een tekort aan aardappelen. Met een verbod op grote porties wil de keten garanderen dat iedereen nog frieten kan bestellen. Overstromingen in de haven van Vancouver en wereldwijde logistieke problemen door de pandemie liggen aan de basis van het tekort in Japan. 

Het Amerikaanse hamburgerrestaurant McDonald’s krijgt af te rekenen met een tekort aan aardappelen in Japan. De grootste fastfoodketen ter wereld heeft daarom besloten om vanaf vrijdag een week lang alleen nog maar kleine porties friet te verkopen aan zijn klanten. Door de proactieve maatregel zullen grotere eters het dus een week lang zonder medium en grote porties moeten stellen. Op die manier wil McDonald’s garanderen dat iedere Japanner op zijn minst nog kans maakt op een paar frietjes. 

Leveringsproblemen zouden volgens de fastfoodketen aan de basis liggen van het tekort. McDonald’s wijst enerzijds in de richting van de overstromingen in de haven van de Canadese stad Vancouver. Vorige maand werden delen van het land getroffen door noodweer.

Door de hevige regen zag de haven van de grootstad zich genoodzaakt te sluiten. En dat was slecht nieuws voor McDonald’s Japan, dat naar eigen zeggen zijn aardappelen invoert vanuit Canada en een derde van de export van Canada via de haven van Vancouver verloopt. 

Anderzijds strooien de logistieke problemen als gevolg van de coronapandemie roet in het eten als het gaat over de invoer van aardappelen. Om de problemen het hoofd te bieden, denkt McDonald’s Japan na over alternatieve manieren om aardappelen het land binnen te krijgen. Uit een statement blijkt bijvoorbeeld dat het aardappelen zal laten overvliegen. 

Geen uitzondering tijdens kerstperiode

McDonald’s Japan benadrukte al dat het geen uitzondering gaat maken tijdens de kerstperiode. Er komt namelijk een drukke week aan voor heel wat Japanse restaurants en fastfoodketens: de schoolvakanties gaan van start en de meeste kantoren sluiten even hun deuren.

Meest gelezen